Fettercairn Warehouse 14 lanseras på fredag

Fettercairn Warehouse 14 är den sista i destilleriets Warehouse-serie och här har de experimenterat med att ge sin whisky en finish på ex-alefat

Fettercairn Warehouse 14 tar sin början med deras klassiska destillatet som kännetecknas av friska smaker av tropisk frukt, subtila spannmålstoner och en krämig textur. Sedan lagras deras råsprit på ex-bourbon-amerikanska vita ekfat, där den får nyanser av kokosnöt och vanilj. Därefter ger de sin whisky en finish på tre olika typer av ölfat – Pale Ale, Ale och Stout.

Pale Ale-fatet tillför en unik ton av honung och en angenäm blommig karaktär. De mörka Ale- och Stout-fatens närvaro adderar en varm och rostig maltighet till whiskyn.

Fettercairn Warehouse 14 representerar den avslutande och exklusiva utgåvan i Fettercairns begränsade Warehouse-serie. Den sista mognadsfasen på fat från lokala bryggerier tillför denna whisky en unik och komplex smakprofil som harmonierar på ett utmärkt sätt med de klassiska tropiska nyanserna som kännetecknar Fettercairns signaturdestillat.

– Johan Sjödin: Brand manager på Spring Wine & Spirits

Doft:
Doften är kännetecknad av nyanser av vanilj, välvärmda tropiska frukter, delikat honung och en sublim blommig charm.

Smak:
Smakupplevelsen omfattar en fyllig rostig maltighet, som följs av tropiska frukter med lager av krämig kolasmak med inslag av aprikos och kakaopulver.mildt trä, subtila kryddor och en förtjusande nötaktig avslutning..

Finish:
Mildt trä, subtila kryddor och en förtjusande nötaktig avslutning.

Webblansering

Fettercairn Warehouse 14 webblanseras den 17 november exklusivt på Systembolagets hemsida. Bokningen öppnar kl 10.00 med endast 1104 buteljer. Det är sista utgåvan i Fettercairns begränsade Warehouse-serie. Slutlagringen på ölfat från traktens bryggerier ger denna whisky en unik och komplex smak av florala toner, tropisk frukt och en varm rostig maltighet.

Fettercairn Warehouse 14

Art.nr: 41532
Volym: 700 ml
Pris: 949 kr
Alk.halt: 51,2 %
Lanseras den 17/11 kl: 10:00