Innis & Gunn i samarbete med The Glenlivet

Den 17 november släpper det skotska bryggeriet Innis & Gunn äntligen sin sjunde utgåva i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point. Denna exklusiva Imperial Stout på kraftfulla 11% är i år ett samarbete med skotska whiskyproducenten The Glenlivet. 

Det prisbelönta bryggeriet Innis & Gunn avslöjar att den sjunde upplagan i den begränsade serien Vanishing Point snart kommer att finnas tillgänglig på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 07. En nyhet för detta år är att denna Imperial Stout, med en styrka på hela 11%, för första gången har genomgått dubbellagring. Den har initialt vilat i 9 månader på whiskyfat som tidigare använts för The Glenlivet 18YO, och avslutade sedan sin lagring med ytterligare 3 månader på portvinsfat.

Vanishing Point-serien utgör en av bryggeriets årliga höjdpunkter och har fått sitt namn från en plats som alltid förblir något svårfångad (The Vanishing Point på engelska). Namnet speglar Innis & Gunns grundare och bryggmästare Dougal Gunn Sharps orubbliga uppdrag – att aldrig sluta utmana gränserna för ölbryggning.

Dougal Gunn Sharp, bryggmästare och grundare på Innis & Gunn säger:

”Imperial stout är ett populärt öl och är fantastiskt att avnjuta antingen kylt eller i rumstemperatur. Denna ölstil var även för länge sen en speciell exportmöjlighet till Katarina den storas hov i Ryssland i slutet av 1700-talet och eftersom stouten var alkoholstark med mycket humle kunde man lita på att dessa öl skulle komma fram i gott skick. Att VP07 i år lagras i nio månader på fat som tidigare innehållit The Glenlivet 18YO och sedan i tre månader på destilleriets fat som tidigare lagrat portvin har gjort denna utgåva till en mycket speciell samlarupplaga. Årets utgåva är fyllig och komplex, med en värmande mjukhet och en maltig mocka- och karamellryggrad, med inslag av bär och nötter. Innis & Gunn Vanishing Point 07 är idealisk för att njuta av under vintermånaderna.”

35 000 flaskor av denna fylliga smakbomb i presentförpackning kommer att finns på Systembolagets hyllor från 17 november.

Innis & Gunn Vanishing Point 07

Artnr: 1093101
Lansering: 17 november
Alkoholhalt: 11%
Format: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning
Pris: 67,90 kr
Bäst före datumet är juni 2028 vilket indikerar att ölen går utmärkt att lagra.