Four Roses 2020 Limited Edition Small Batch lanseras 4 mars

Four Roses 2020 Limited Edition Small Batch lanseras den 4 mars. Den är det senaste tillskottet i deras serie av begränsade upplagor bourbon. Av de totalt 4 400 handnumrerade flaskorna kommer 60st till Sverige och Systembolagets exklusiva sortiment.

Upplagan är destilleriets första efter februari 2020 då Brent Elliot, Master Distiller på Four Roses, utsetts till Årets bästa Distiller/Blender vid Whisky Magazines gala Icons of Whisky America.

2020 Limited Edition Small Batch är buteljerad vid 55,7%, icke kylfiltrerad och består av fyra handplockade batcher som lagrats mellan 12 och 19 år.  Dessa batcher representerar fyra av destilleriets 10 distinkta bourbon-recept; en 12-årig bourbon från OBSV-receptet, en 12-årig OESV, en 16-årig OESK och en 19-årig OBSK.

Brent Elliot, Four Roses Master Distiller

– Varje utgåva i årets upplaga är en exceptionell whiskey som hade fungerat lika bra som enskild produkt, men i detta fall är helheten större än summan av delarna. De klara, livfulla smakerna och aromerna från de 12- och 16-åriga faten kombineras mästerligt med de ekiga tonerna från den 19-åriga utgåvan, och tillsammans skapar de en perfekt balans, säger Brent Elliot, Four Roses Master Distiller.

Utöver den prestigefulla utmärkelsen som årets bästa destillatör, firar Elliot i år sitt femårsjubileum som Master Distiller på Four Roses. Elliot, som kommer från Owensboro i Kentucky, började sin karriär på Four Roses 2005 och avancerade till sin nuvarande position 2015. Han har spelat en viktig roll i Four Roses framgångar och hans bidrag till företaget inkluderar allt från att omsätta sin kemiutbildning i praktiken vid produktionen till att formulera Four Roses tio distinkta bourbon-recept och handplocka fat för prisbelönta buteljeringar. Möjligheten och förmågan att sätta samman en bourbon från flera olika recept och utgåvor befäster Elliots expertposition och möjliggör skapandet av nya och intressanta uttryck till varje ny upplaga. 

2020 Limited Edition Small Batch erbjuder eleganta aromer av äpple, apelsinskal, honung och vanilj. Utgåvan kompletteras av smaken från aprikos, päron och en hint av röda bär som övergår i ett fylligt, mjukt och bestående avslut inramat av kryddig råg, ljus ek och uppfriskande frukt.

Four Roses 2020 Limited Edition Small Batch

Lanseringsdatum: 4 mars 2021
Art. nr: 40426
Pris: 1 800 kr