Glen Scotia Double Cask i ny kostym!

På fredagen den 31/3 släpps Glen Scotia Double Cask i en ny kostym på Systembolaget!

Whiskyn i sig är samma vätska som tidigare men nu uppdateras flaskan, etiketten och kartongen för att stämma in med Glen Scotias övriga buteljeringar.

Glen Scotia Distillery är ett av blott tre destillerier som finns kvar i staden som förr kallades ’The Whisky Capital of the World’ – nämligen Campbeltown.

Glen Scotia grundades 1832 och har bytt ägare ett otal gånger genom historien. Idag ägs de av Loch Lomond Group. LLG tog över ägandet 2015 och har sedan dess förvandlat detta ganska obskyra och oälskade destilleriet till något som fler och fler whiskyälskare börjar få upp ögonen för.

Glen Scotia Double Cask har först lagrats på ex-Bourbonfat innan whiskyn har fått en slutlagring på Pedro Ximenez sherryfat i tolv månader! Detta borgar för en fruktig och elegant whisky med en söt ton.

Glen Scotia Distillery | Double Cask | 46%

91/100

Destillerad i Campbeltown

| DOFT
Vanilj och smörkola hoppar ur glaset nästan samtidigt. De är tätt följda av en tydlig ekton. Den har också en härligt blommig doft 23/25

| SMAK
Ek, ek och åter ek, men på ett bra sätt. Den har en kryddighet som samsas med vaniljen och kolan. 23/25

| FINISH
Lång eftersmak med mycket varm ek och vanilj. 22/25

| HELHET
En intressant whisky på det sättet att man låter fatsmaken ta en sån stor plats i smakprofilen. Några riktiga sherrytoner finns inte, men PX finishen tillför säkert en del av kryddigheten. 23/25

Glen Scotia Double Cask

Fat: En kombination av ex-bourbon och Pedro Ximenez sherryfat
Artikelnummer: 4665
Pris: 489 :-
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46%