Waterford släpper Argo – ny Core Range whisky!

Argot, följer inte Waterfords normer; denna whisky frångår Waterfords grundprinciper vilka var att alltid ha 50% alkoholvolym och vara fruktig och len i sin smakprofil. Denna single malt whisky har 47% alkoholvolym och har dessutom lite torv som ger en viss rökighet i sin profil. Argot är rebellen i Waterfords produktfamilj med den optimala komplexiteten samt en hint av irländsk torv.

Argot – uttalas ”ar-goo” – kommer från jamaicanska patois, vilket är den dialekt som används av de som anses avvika eller inte följer de vanliga normerna, en dialekt för de invigda.

Inspirerad av Bordeaux’s mäktigaste chateaux, Cuvée konceptet är kulmen av Waterfords radikala filosofi om transparens till whiskyvärlden. Genom att skörda, destillera och mogna irländskt spannmål gård för gård – varje gård som uttrycker sin egna individuella Terroir-drivna smakprofil, har man skapat en unik smakprofil. Med dessa grundstenar har Head Distiller Ned Gahan satt ihop de olika gårdarna lager för lager för att skapa den optimala komplexiteten där ”the whole is greater than simply the sum of the parts”.

Argot är den spralliga lillebrodern till destilleriets flaggskepp ”The Cuvee”.

Waterford Whisky CEO Mark Reynier säger‘Vår något utmanande hållning till whisky är att vi inte ser detta som en massproducerad produkt. Waterford är en produkt av genuint jordbruk. Den kommer från den jord spannmålen odlats i och Argot är vår introduktion till att Waterford fulländar sin range.

‘Argot med denna typ av rökig torv är vår uppstudsiga filur – vår rebell – som visar vägen till ett nytt uttryck inom Cuvée-konceptet inom Waterford.’

Smaknot

Cuvée: Argot har vilat på en mix av 37% first-fill amerikanska ekfat, 19% Virgin amerikanska ekfat, 19% Premium franska ekfat och 23% Vin Doux Naturel.

Whiskyn har toner av apelsinskal, mandelstuvade äpplen, brödsmulor, bärmix, vit choklad och rökig BBQ. Finishen är lång, varm och pepprig.

Waterford Cuvée Argot

Releasedatum: 23 mars i Systembolagets beställningssortiment
Artikelnr: 50403
Storlek: 70 cl
Alkoholvolym: 47%
Pris: 659:-