Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Guinness 0.0 är en Guinness full med smak, men utan alkohol och börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

Guinness 0.0 är en ny alkoholfri öl från Guinness bryggeri vid St James’s Gate i Dublin. Den har samma mjuka munkänsla, balanserade smak och mörka färg som en vanlig Guinness, fast utan alkohol.

Det tog hela fyra år att ta fram Guinness 0.0 och det var helt avgörande att behålla Guinness distinkta karaktär och smak. Guinness 0.0 bryggs precis som en vanlig Guinness med samma naturliga ingredienser; vatten, korn, humle och jäst, innan alkoholen försiktigt avlägsnas. Processen gör att alkoholen kan filtreras bort, samtidigt som ölet bibehåller smak och karaktär. Bryggarna balanserar sedan noggrant smakerna för att säkerställa Guinness unika smakprofil och smakegenskaper.

Den färdiga produkten är en stout som utan tvekan är en Guinness, men utan alkohol, med dess mörka rubin-svart-röda färg och krämiga skum med inslag av söt choklad och rostade kaffetoner.

– Guinness har alltid haft ett stort engagemang för kvalitet, och hela vårt bryggarteam är enormt stolta över den omsorg och ansträngning som har lagts ner under den fyraåriga utvecklingsprocessen för Guinness 0.0. Vi har skapat en smakupplevelse som vi verkligen tror är oöverträffad i den alkoholfria ölvärlden, och vi kan inte vänta på att människor äntligen får möjlighet att prova, säger Aisling Ryan Innovation Brewer på St James’s Gate.

Guinness 0.0 bryggs vid St. James’s Gate i Dublin, och lanseras brett i dagligvaruhandeln under januari 2022. 1 februari lanseras den på Systembolaget och kommer även att finnas tillgänglig på utvalda restauranger. Pris på Systembolaget för en 44cl burk är 21,90 kr, exklusive pant.

Om Guinness
Guinness grundades 1759, när Arthur Guinness tecknade ett 9 000-årigt hyresavtal på St. James’s Gate Brewery i Dublin. Bryggt med fyra naturliga ingredienser, vatten, korn (maltat & rostat), humle och jäst, är Guinness världens mest populära stout. Det ikoniska ölet bryggs i 49 länder världen över och säljs i över 120. Mest Guinness säljs i Storbritannien, Irland, USA, Nigeria och Kamerun.