Hazelburn 10yo återkommer på torsdag!

Hazelburn är Springbanks trippeldestillerade whisky och helt orökta recept. Whiskyn har fått sitt namn efter ett nedlagt 1700-talsdestilleri på Longrow Street, men om detta saknas nästan helt dokumentation.

Det är inte förrän 1845 som det finns några klara dokument som berättar om Hazelburn. Under sin storhetstid var det ett av Campbeltowns större destillerier. Det var i drift ända till den stora nedläggningsvågen som drabbade staden på 1920-talet.

Man vet inte mycket om den ursprungliga Hazelburn whiskyn, men Springbank har valt att hedra det gamla destilleriet med trippeldestillerad whisky. Trippeldestillering är egentligen signifikant för den irländska whiskeyn och det var många irländare som i slutet av 1800-talet och under 1900-talets första decennier sökte sig till Campbeltown och lågländerna. Trippeldestillering förekom på flera destillerier just där. Att destillera tre gånger ger ett mycket rent destillat, vilket kännetecknar Springbanks version av denna numera ganska sällan förekommande klassiska whiskytyp.

Hazelburn 10yo 2023

Pris: 699:-
Alkoholhalt: 46%
Artikelnummer: 41374
Volym: 700 ml
Lanseras den 23 november kl: 10.00