Lost Lager lanseras den första december

BrewDog lanserar sin ljusa lager Lost Lager i Systembolagets fasta sortiment den 1 december.

BrewDog återupplivar en bryggmetod som gått förlorad under decennier av massproduktion från stora bryggerier med sin Lost Lager. Denna ljusa lager återintroducerar en torrhumlad pilsner som är skapad med klassisk tysk safirhumle, vilket ger den en livfull karaktär av citrus- och stenfruktstoner. Med hjälp av bayersk jäst är ölet både skarpt och rent i smaken. Lost Lager är en hyllning till det gamla hantverket och bär med sig dessa traditioner in i framtiden.

”Lager är en fantastisk öl om den görs på rätt sätt. Med Lost Lager återtar vi marken med hantverksbrygd lager som länge dominerats av massproduktion. Detta är lager som det var, som det bör vara, som det kommer att vara. Lager är tillbaka!”

– BrewDog

BrewDog Brewery

BrewDog Brewery grundades 2007 av två unga entusiaster från Skottland som hade fått nog av den standardiserade utbudet från stora bryggerier och beslutade sig för att skapa öl som de själva verkligen ville dricka. Lyckligtvis var de inte ensamma om sin tristess. Det dröjde inte länge förrän deras öl fick stor uppmärksamhet, delvis tack vare deras fräcka och respektlösa attityd, kryddad med olika marknadsföringstrick, men framför allt för ölets kvalitet. Om de inte hade levt upp till sitt motto ”Craft Beer For The People” hade deras historia sannolikt blivit en kort parentes. Öldrickare är trots allt inte lättlurade; de är bara mer lockade av goda smaker och kvalitet än av marknadsföringstricks.