Jamaikanska Navy Island Navy Strength lanseras 20 oktober

Navy Island Navy Strength är en rom tillverkad med pot still-processen. Det är en blandning av småskaligt destillerad rom, elva olika av varierande ålder.

Denna unika renodlade pot still-rom buteljeras vid Navy Strength för intensiv smak och maximal njutning. ”Navy Strength” syftar till rom som buteljeras exakt vid 57 procent alkoholvolym.

Navy Island Navy Strength är en fantastisk rom som representerar det bästa som traditionellt hantverk har att erbjuda. Den snygga flaskan kompletteras av en cylindrisk presentförpackning.
Rommen är djupt bärnstensfärgad och intensivt aromatisk. Den har en fantastisk balans av mogna frukter, bananer och antydan av vanilj. Fyllig, tung rom i stilen med en magnifik och lång eftersmak. Djup och mycket välbalanserad. Det perfekta sättet att njuta av Navy Island Navy Strength är ren eller med is.

Mai Tai

Ingredienser:

  • 5 cl Navy Island Navy Strength Rom
  • 2 cl pressad lime
  • 0,5 cl apelsinlikör t ex curaçao, Cointreau eller Grand Marnier
  • 1 cl mandelsyrup (orgeatsirap)
  • Lime och myntakvist till dekoration

Häll alla ingredienser i en shaker med is. Skaka väl och sila över i ett Tiki-glas, eller ett generöst grogg-glas, fyllt med krossad is. Dekorera med lime och en myntakvist.

Navy Island Navy Strength

Artikelnummer: 41516
Alkoholhalt: 57 %
Pris: 629 kr
Volym: 700 ml
Säljstart 20/10

Navy strength?

Navy strength-rom har sitt namn eftersom den ursprungligen skapades för användning av den brittiska flottan. Det är en högprocentig rom, vanligtvis med en alkoholhalt på 57 procent, vilket är mycket starkare än de flesta andra typer av rom. Den högre alkoholhalten sägs ha varit nödvändig för att säkerställa att krut fortfarande skulle kunna antändas även om det blev fuktigt av rom.

Idag avnjuts navy strength-rom av romentusiaster runt om i världen. Den är känd för sin djärva smak och intensiva doft, vilket gör den till ett populärt val för användning i cocktails. Trots sin höga alkoholhalt kan den vara överraskande len och lätt att dricka, vilket gör den till en favorit bland dem som uppskattar en bra rom.