Ron Zacapa La Pasión släpps den 10 november!

Den utsökta guatemalanska romen, Ron Zacapa, presenterar nu La Pasión – The Passion Cask, den fjärde och sista varianten i den exklusiva serien ’Heavenly Cask’, som under fyra år introducerat tolkningar på den prisbelönta Zacapa 23.

Samtliga fyra tolkningar i serien har lagrats och blandats i Quetzaltenango, en magisk plats inbäddad bland spektakulära bergstoppar och aktiva vulkaner, 2300m ovanför havet – ”Above the clouds”.
La Pasión – The Passion Cask är framtagen av Zacapas Master Blender, Lorena Vázquez, och är ett exempel på den passion och hårda arbete som krävs för att skapa en av de mest populära romsorterna i världen. Under lagringsprocessen, som kallas för ’Sistema Solera’, blandas 6–24-årig rom och lagras för att karaktärsdragen från fat som tidigare innehöll amerikansk whiskey, sherry och Pedro Ximenez-viner, skall framkomma.

”Det finns ingen större känsla än den som gör människor överraskade, häpna och förtrollade av upplevelser som fångar vår fantasi samt väcker en känsla av förundran. Den magiska resa som vi gjort för att skapa Heavenly Cask-serien har gett upphov till mycket glädje, samtidigt som den varit lärorik, och nu slutligen har den lett fram till fyra olika varianter av Ron Zacapa 23. Jag är oerhört stolt över detta och La Pasión – The Passion Cask som är den sista i serien är definitivt juvelen i kronan”, säger Lorena Vásquez, som varit Master Blender för Zacapa i över 37 år.

Ana Mohzo, Global Senior Brand Manager för Diageo säger: ”Med ett oslagbart djup som överraskar och skapar njutning, är La Pasión – The Passion Cask den sista och mycket eftertraktade utgåvan i denna extremt unika och exklusiva samling från Ron Zacapa. Den perfekta presenten till alla rom-konnässörer, och för alla dem som vill pröva på en exklusiv romupplevelse från Guatemala. Det är en rom som vi alla är otroligt stolta över – njut.”

Den perfekta serveringen av Zacapa La Pasión? Zacapa Manhattan!

Det perfekta sättet att njuta av Ron Zacapa La Pasión är antingen rent, tillsammans med en stor isbit eller i en utvald cocktail, likt en Zacapa Old Fashioned eller en Manhattan. Lorena rekommenderar att kombinera drycken med mogen parmesanost tillsammans med plommon- eller dadelsylt.

Zacapa Manhattan

Ingredienser:

4 cl Zacapa La Pasión
2 cl söt Vermouth
2 droppar Bitters
Två svarta oliver som garnering

Recept:

1. Blanda Zacapa La Pasión, Vermouth och Bitters i ett stort glas med is.
2. Rör väl tills allt är kallt och sila över till ett champagneglas.
3. Garnera med en tandpetare av stål och två svarta urkärnade oliver.

Zacapa La Pasión – The Passion Cask

Alkoholhalt: 40%
Volym: 700ml
Artikelnummer: 4153101
Pris: 799 SEK