Kilchoman Casado kommer den 2 november

Den andra november släpps Kilchomans redan hyllade buteljering Casado på Systembolaget! Casado är portugisiska och betyder Giftemål – och det är precis vad denna buteljering är. Ett giftermål mellan Islay och Portugal!

Kilchoman har använt whisky som lagrats i sex år på färska ex-bourbonfat där de har valt ut 38 fat som de sedan har fått gifta ihop sig under två år i två 6000 liters Portugisiska rödvinsfat.

Att experimentera och utforska olika smaker under hela whiskytillverkningsprocessen är något de alltid gör på Kilchoman. Under de senaste åren har olika korn- och jästsorter diskuterats på djupet men faten är en lika viktig del.

Anthony Wills på Kilchoman hade en idé, han ville prova något utöver det vanliga och köpte två 6 000 liters rödvinsfat som har olika rostningsnivå på insidan. Det ena fatet har nivå 2 och det andra nivå 3. Denna skillnad ger lite olika inverkan på whiskyfinishen. Han valde sedan att gifta ihop dessa och ge whiskyn en finish som är längre än vad de brukar.

Anthony Wills beskriver whiskyn så här: ”The red wine marriage gives the whisky layers of red fruit and spices which complement the vanilla and butterscotch influence of the bourbon barrels beautifully,”

Kilchoman Casado 2022 Limited Edition

Artikelnummer: 41287
Alkoholhalt: 46%
Pris: 949:-
Lanseras: Webblansering 2/11 2022 kl. 10:00
Volym: 700 ml