Mackmyra Distillery står värd för Nordic Whisky Forum

För första gången kommer World Whisky Forum utöver dess internationella engagemang, att stå värd för ett regionalt inriktat evenemang.

Detta första regionala forum kommer att undersöka den nordiska whiskyindustrin och Mackmyra Destilleri är värd för Nordic Whisky Forum, den 19–21 juni 2023.

World Whisky Forum har sedan starten etablerat ett rykte om att tillhandahålla ett unikt öppet rum för diskussioner inom den internationella whiskygemenskapen. Under de senaste åren insåg man behovet av ett liknande rum där regioner kunde borra ner sig i de specifika utmaningar som just deras geografiska förutsättningar ställs inför.

Den nya regionala versionen av Forum erbjuder en plattform för sådana diskussioner.

Under de senaste decennierna har den nordiska whiskyproduktionen expanderat på ett imponerande sätt. Inte mindre än drygt sextio destillerier runt om i Norden producerar nu whisky. Från Kyrö och Teerenpeli i öster till Floki på Island i väster. Från Aurora utanför Tromsø i norr, till Stauning Whisky i söder.

Whiskyindustrin i Norden utmärker sig framförallt för sin mångsidighet och uppfinningsrikedom: råg, vete eller korn; lokal malt och inhemskt material; innovativa energi-  och fatprojekt. Det som sker i Norden skapar rubriker runt om i whiskyvärlden. 

Tre nyckelområden

Nordic Whisky Forum 2023 kommer att fokusera på tre nyckelområden; förhållandet mellan producenter och de tre stora monopolen, hur man bygger framgångsrik distribution utanför hemmamarknaden och inte minst frågan om regionalt samarbete.

I de olika panelerna återfinns representanter för monopolen, nyckelpersoner från internationell distribution och detaljhandel, samt whiskyproducenter som framgångsrikt har expanderat sina varumärken utanför respektive hemmamarknader.

Som alltid modereras diskussionerna av Dave Broom.

Talare på Nordic Whisky Forum:

Dawn Davies – The Whisky Exchange, England
Peter Mulryan – Blackwater, Ireland
Marjo Pelkonen – ALKO, Finland
David Roussier – Armorik, France
Linda Johansson – Systembolaget, Sweden
Stephen Davies – Penderyn, Wales
Patrick van Zuidam – Zuidam, Netherland
Idar Sørensen – Vinmonopolet, Norway
Jonny McMillan – Berry Bros & Rudd, UK

Tre dagar av givande diskussioner!

Priset ligger på 9 330 kronor per biljett men då ingår två nätters övernattning på Elite Grand Hotel Gävle, transport t/r Arlanda samt mellan Mackmyra och hotellet, middagar, destilleritur samt whiskyprovningar.

Läs mer om programmet och säkra din plats här: Nordic Whisky Forum