Mackmyra Grönt Te 46,1%

Mackmyra Grönt Te är en single malt whisky som slutlagrats på fat mättade med en blandning av utsökta japanska gröna teblad.

2019 blev Mackmyras Master Blender Angela invald i den prestigefulla whiskyns Hall of Fame – den här vårutgåvan är deras hyllning manifesterad i whiskyform.

För att visa uppskattning fick Angela möjligheten att sätta sin personliga prägel och skapa vårens innovativa säsongswhisky Mackmyra Grönt te, som är inspirerad av hennes passioner: uppleva nya kulturer samt skapa nya smakkombinationer och upplevelser av whisky. Mackmyra Grönt Te är en av destilleriets mest innovativa skapelser hittills. Angelas blandning med de finaste gröna årgångsbladen från Japan har mättat fatet.

Doft: Vid en försiktigt doftning, med glaset tio centimeter från näsan, så finns det en tydlig doft av te – gröna blad, frisk grönska. Med näsan i glaset så tar whiskytonerna över med runda vaniljtoner och svag men bra ek.

Smak: Väldigt bra och balanserad , är det kanske äldre Mackmyra i blandningen? Mandelkubben som vi kopplar ihop Mackmyra finns med här också. En elegant whisky med en grönskande, fruktigt pepprig ton.

Finish: Ganska kort finish med en bra vaniljig grönska.

Kul med något helt nytt! Whisky och te är ju inget vi ens skule kunna tänka oss att det fungerar, men det gör det med bravur!

Du hittar den med all säkerhet på ett Systembolag nära dig. 599:- för 70cl.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*