Mackmyra DNA släpps idag!

Mackmyra DNA är en Small Batch-whisky skapad endast med Mackmyras innovativa 30-liters fat.

Mackmyra DNA lanseras i en begränsad upplaga om 2727 flaskor och är en unik skapelse. Den riktar sig till livsnjutaren som uppskattar enastående hantverk, utsökt smak och stilfull design.

” Att få skapa en small batch med endast 30-litersfat kändes verkligen som en lyxig utmaning. Faten ger whiskyn färg, djup och intensitet på betydligt kortare tid än ordinarie fat, och det här är en whisky som verkligen återspeglar det och gör faten rättvisa. Jag skulle vilja tillägna den här utgåvan till våra fantastiska medarbetare i Bodås Gruva som år ut och år in varsamt tar hand om dessa dyrgripar.” säger Lii Johnson Blender Mackmyra Svensk Whisky. 

Den är skapad av följande fatrecept:
• 33% 1st Fill Svenska ekfat 30L
• 33% Ex Bourbonfat 30L
• 13% Olorosofat 30L
• 9% Nya Amerikanska ekfat 30L
• 7% Ambassadörsfat 30L
• 5% PX-fat 30L

Whiskyn bjuder på en söt och kryddig doft, där vanilj och chokladfudge framträder tydligt, kompletterat med undertoner av marsipan och mogen plommon. Doften balanseras av distinkta inslag av mandarin samt tropisk mango och ananas. Smaken återspeglar intensiteten i doften med kraftfulla noter av vanilj och fudge, följt av syrliga äpplen och en hint av ingefära. Den långa och balanserade eftersmaken bjuder på kryddiga inslag av kanel och halm, harmoniserat med fatets beska och en söt underton av röda bär.

Mackmyra DNA är en begränsad utgåva och kommer att finnas tillgänglig via Systembolagets beställningssortiment den 21 november 2023.

Mackmyra DNA

Limiterad till 2727 flaskor
Säljstart: 2023-11-21
Artikelnr: 57944
Alkoholhalt: 48,6 %
Pris: 829 SEK