Mackmyra och Mando Diao går samma väg och tonsätter ny whisky!

Mackmyra står bakom det svenska bandet Mando Diaos samlarutgåva – I solnedgången Single Cask whisky. Samarbetet hyllar kompromisslöst hantverk och svenska toner inom både smak och musik. Utgåvan är en del av Mackmyras Private cask utbud, där bandet har valt ut ett fat med rökigt recept, lagrat på ett 200-litersfat ex-bourbonfat. Utgåvan I solnedgången lanseras den 14 juli i Systembolagets beställningssortiment.

I solnedgången lanseras den 14 juli och utgör startskottet för ett samarbete mellan Mackmyra och det svenska bandet Mando Diao. Lanseringen av Mando Diaos efterlängtade album ”I solnedgången” släpptes den 12/6 och gick rakt in på Sverige Topplistan där den fick topplaceringar i flera kategorier.

– Efter att ha träffat Jens och Björn ifrån bandet i Whiskybyn en eftermiddag så stod det helt klart: Mando Diao och Mackmyra har mycket gemensamt. Kärleken till hantverket och lusten till att utforska nya marker. Vi möts i ett kompromisslöst hantverk från stolta traditioner, men båda med ett eget ”sound” och smak, säger Patrick Björsjö, Experience manager, Mackmyra whisky.

– Sedan visade det sig att de även var rejält vassa på det där med smak och doft, de har valt ut ett helt fantastiskt bra fat ur vårt Private cask utbud. I solnedgången är en liten utgåva som vänder sig främst till Mando Diaos fans och samlare. Tillsammans ska vi förena det bästa av två världar, fortsätter Patrick.

I solnedgången är en single cask whisky av Mackmyras rökiga recept lagrad på 200-litersfat, som tidigare lagrat bourbon, vilket resulterat i en mycket begränsad utgåva om 396 flaskor.

Mando Diao om samarbetet:
– Mando Diao och Mackmyra har en gemensam nämnare i att förkroppsliga njutbara toner och skapa magi. Den ena står för musiken och den andra för drycken, det kan väl knappast bli bättre för en livsnjutare. Detta samarbete känns naturligt och gör oss väldigt glada. Det är inspirerande hur Mackmyra genom sitt engagemang, hantverk och nyfikenhet leder branschen med fokus på detaljer och nyanser. Vi är stolta över utgåvan, som inte bara är en hyllning utan också en teaser för kommande samarbeten.

I solnedgången Single cask är en samlarutgåva, signerad Mando Diao, och finns i ett begränsat antal att beställa via Systembolagets beställningssortiment samt för internationella fans via Mackmyras webshop. 

I solnedgången Single Cask
Pris: 798 kronor                          
Artikelnummer: 80479-02
Volym: 500 ml
Alkohol: 50,7 %

Mackmyra Private Cask

Private Casks är fat av Mackmyras 30- till 200-liters single cask whisky eller gin, redo att bli buteljerad och njutas. Du väljer enkelt ditt fat under en exklusiv provning och etikettdesign skapas tillsammans med Mackmyras dedikerade team.

Mackmyras fatprogram ger andra varumärken, företag, privatpersoner en möjlighet att ge ut en samlarutgåva med egen single cask whisky eller gin.

Mackmyra startade den svenska whiskyexpeditionen för mer än 20 år sedan, och har låtit företag och privatpersoner vara med och skapa sin egen whisky från start. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik.

Mando Diao

Mando Diao är en svensk grupp kända för sitt klassiska sound av rock n’ roll och hantverket, då de spelar flera olika instrument vardera, producerar och skriver låtar. Mando Diaos karriär bjöd inledningsvis på tydliga influenser av rytm och blues likt Beatles, Rolling Stones och Kinks. Under resan har de utvecklat musiken med mer pop- och danstema, men har alltid bibehållit den tidiga rock n’ roll-energin och attityden tillsammans med Björns karaktäristiska soulröst. Liveshowerna är mycket uppskattade då de bjuder på en explosion av energi och många hits såväl som oväntade musikupplevelser.

Mando Diaos medlemmar: Björn Dixgård (sång/gitarr), Jens Silverstedt (gitarr), Carl-Johan Fogelklou (bas), Daniel Haglund (keyboard) och Patrik Heikinpieti (trummor). Sedan 2002 har Mando Diao släppt nio studioalbum som har sålt fler miljoner exemplar över hela världen. De har spelat i mer än 1500 konserter i över 30 länder och har gästat stora festivaler över hela världen. De är early adopters och testare av ny teknik så web communities, långt före Facebook, Myspace och 3D-film och intresset för sport har gett dem möjligheten att uppträda på stora sportevenemang. Deras videor har blivit virala fenomen med tiotals miljoner visningar på YouTube. Mando Diao har alltid gått sina egna vägar efter sina konstnärliga visioner och intressen. Vägen har inte varit spikrak, men på så sätt testar de ständigt nya områden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*