Ny GLENN släpps 30/10

December 2013 släppte Svenska Eldvatten senaste GLENN och nu efter några års frånvaro återkommer GLENN och denna gång är GLENN tillbaka med besked.

Förr var GLENN utan åldersangivelse men nu är GLENN en 15-årig skotsk single cask, buteljerad i cask strength och i 70cl-flaska.

De har denna gång buteljerat två utgåvor med GLENN och den första släpps nu på onsdag 30/10 och nummer två kommer lite senare i höst.

Nytt denna gång är också att de har etiketter med goa Göteborgsmotiv fotograferade av grymma fotografen Claes Hillén på Westnature.se.

Först ut är GLENN med motiv av ett av Göteborgs största och högsta landmärken och monument: Eriksbergs bockkran på Hisingen. Bockkranen är ett av Göteborgs byggnadsminnen och får varken rivas eller flyttas och har blivit något av en symbol för Göteborgs hamninlopp.

GLENN Kranen är destillerad juni 2004 och buteljerad 15 år senare i juli 2019 i cask strength 55,6%. GLENN är en blended malt, dvs den innehåller bara maltwhisky men från mer än ett destilleri.

Fatet gav 217 flaskor.

GLENN Kranen
Artikelnummer: 83452
Pris: 795 kr
Släpps: 30 oktober
Alkoholhalt: 55,6%

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*