Svenska Eldvatten utökar med Murray McDavid

Detta är en pressrelease från Svenska Eldvatten

I början av 2019 kommer den skotska klassiska oberoende buteljeraren Murray McDavid göra entré i Sverige och på Systembolaget genom Svenska Eldvatten.

Och de första buteljeringarna släpps ganska snart?
-Ja det stämmer, vi har redan de första buteljeringarna på väg in i Sverige, för att släppas på Systembolaget någon gång i början av 2019 säger Tommy Andersen på Svenska Eldvatten.

-Murray McDavid är en fantastisk oberoende buteljerare som buteljerar whisky av högsta klass och vi har haft ögonen på dem i flera år. Så det ska bli riktigt roligt att kunna introducera Murray McDavid i Sverige fortsätter Tommy.

Murray McDavid grundades 1994 av superentreprenören Mark Reynier, Simon Coughlin och Gordon Wright från Springbank Distillery. Några år senare köpte de och återstartade Bruichladdich Distillery på Islay. Efter att dessutom ha varit i händerna på Remy Cointreau ett kortare tag så ägs Murray McDavid numera av ACEO Ltd.
Murray McDavid lagrar sina fat på Coleburn Distillery i skotska Speyside där de har över tusen fat.

Med tanke på att era egna buteljeringar är huvudspåret för er, varför väljer ni att utöka med Murray McDavid?
-Först och främst för att det är en buteljerare som är grymt bra! De har genom åren släppt massor av häftig whisky och som whiskynörd har jag själv köpt en hel del från Murray McDavid och alltid imponerats av deras höga kvalité säger Peter Sjögren

-Men också tidsmässigt dök detta upp perfekt för oss. Som vi gått ut med tidigare så kommer vi inte att ha kvar vår stora samarbetspartner The Creative Whisky Company från och med 2019 då ägaren David Stirk säljer firman. Så här uppenbarade sig läget att fylla hålet med råge fortsätter Peter.

Murray McDavid har sex olika typer av serier som släpps varje år och som kommer till Sverige under 2019:

  • Mission Gold – Lite mer exklusiva släpp
  • Benchmark – single malts
  • Mystery malts – whisky där man inte får skriva destillerinamnet
  • Select grain – single grains
  • The Vatting – Blended malts
  • Crafted Blends – Blended Scotch