Primátor Easterfestive Lager, den enda utländska påskölen i Systembolagets fasta sortiment!

Detta är en pressrelease från Cask & Moestue

Det Tjeckiska kvalitetsbryggeriet Pivovar Nachod lanserar den 1:a april Primátor Easterfestive Lager för första gången i Sverige och som enda utländska påsköl. Varunr: 1185101, pris: 21,90 kr, 500 ml och en alkoholhalt 5,5%. Endast 52 800 flaskor finns i detta begränsade säsongssläpp!

Easterfestive Lager är en traditionell rund, fyllig och krispig semi-ljus lager med toner av honung, halm, bröd och Saazhumlen som ger den en härligt lätt beska i avslutet. En välbalanserad och välbryggd öl som passar perfekt till påskbuffén, husmanskost eller korvar av god kvalité där sältan gifter sig perfekt tillsammans beskan. Eller varför inte bara njuta den källarsval som sällskapsdryck?

Sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt mikrobryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl och det är första gången som Easterfestive Lager exporteras. Bryggeriet har även prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale, som vunnit många internationellt utmärkelser. Primátor betyder borgmästare.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*