Renegade Rum – äntligen i Sverige

Det pionjärsdrivna projektet med Terroir-driven rom kommer till Sverige! Vi får möjligheten att ta del av de två första utgåvorna av Renegade Rum’s Pre Cask utgåvor i begränsade upplagor där först till kvarn gäller!

Mark Reynier har gjort sig känd i whiskyvärlden genom att införa Terroirdriven whisky inspirerad av vinvärlden med Waterford Single Malt. Nu kommer hans Terroirdrivna sockerrörs-rom till Sverige i en högst begränsad tillgång.

Rom som produkt behöver mer transparens och konsumenter vill veta vad det är de dricker. I romvärlden finns få regler och på flaskans etikett står ofta ingenting. Då är det svårt för köparen att värdera kvalitet och prisvärdhet och för den delen smakprofil.

Förutom att Renegade är Terroirdrivet och Single Farm Origin i samma anda som Waterford är det dessutom utan tillsatta färgämnen eller socker. Renegade vill kalla sig “natural Rum”.

Dessa Pre Cask utgåvor produceras endast i ca 3000 flaskor totalt och Sverige har fått 360 flaskor av de två första utgåvorna: Pearls och Old Bacolet.

Dessa “Pre Cask” utgåvor ger oss en försmak av vad man vill åstadkomma längre fram när de första färdiga kärnserierna släpps.

I november kommer dessutom Dumferline Pot Still och Column Still till Systembolaget i ännu mindre upplagor. Här kan vi jämföra skillnaden vid olika destilleringsmetoder!

Renegade Pre-Cask Rum, Old Bacolet

Grenada, 50%, Harvest ’20, Pot still

Alkohol: 50% volym
Artikelnr: 53314
Pris: 549:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 360 flaskor

Renegade Pre-Cask Rum, Pearls

Grenada, 50%, Harvest ’21, Pot still

Alkohol: 50% volym
Artikelnr: 53313
Pris: 549:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 360 flaskor