Roe & Co har startat produktionen

Diageo har nu startat produktionen på sitt nybyggda destilleri i hjärtat av Dublin. Destilleriet är beläget i en gammal kraftstation på Guinness-område och har en förväntad årsproduktion på 500,000 liter alkohol per år.

Dagens start av destilleriet kommer två och ett halvt år efter att de presenterade nyheten att de skulle renovera och bygga om den gamla kraftstationen.

Roe & Co Whiskey

Då, 2015, så lanserades redan varumärket Roe & Co med en produkt skapad av whiskey som de skaffade från andra producenter runt om på Irland.

”Destilleriet har 18 personer anställda och vi kommer att komplettera det som redan är landets mest populära turistmål, The Guinness Storehouse- säger Diageos globala varumärkeschef för Roe & Co, Gráinne Wafer.

”Denna investering på €25 miljoner vid Roe & Co Distillery visar vidare Diageos engagemang för den växande livskraften i The Liberties , en av stadens mest dynamiska distrikt och hjärtat av bryggning och destillering. ”

Enligt Diageo är Roe & Co det 27:de destilleriet på Irland. Detta är en explosionsartad utveckling då för mindre än 10 år sedan fanns det endast fyra stycken.