Ron Barceló Imperial Onyx

Ron Barceló Imperial Onyx är en ny rom på den svenska marknaden! Den är tillverkad på Dominikanska Republiken och är lagrad 6 – 10 år på ex-bourbon fat. Det som gör denna rom unik är att de filtrerar rommen innan buteljering genom en bädd av ädelstenen Onyx, därav namnet. 

Doft: Mjuk krämig doft full av vanilj, crème brûlée, söta frukter som ananas och dadlar. En bra nötig ton finns också.

Smak: Då den är buteljerad på 38% så är det en snäll smak som är fylld med choklad, crème brûlé återvänder här. Det är en torr rom och det känner man verkligen i munkänslan. Väldigt rund och balanserad. 

Eftersmak: Ganska kort eftersmak, men den vaniljiga crème brûlén fortsätter att levererar! 

Ron Barceló har sin början 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel, och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial. I början av 90-talet slogs företaget ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. Idag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom. Barceló är den första romtillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom.

Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® som utgår ifrån GHG. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken.Barceló är även certifierade både för kosher och den samlade stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.

BARCELÒ IMPERIAL ONYX 38%
Artnr: 82268
Pris: 449 kr
Alkoholhalt: 38%

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*