The Blackfriar

I korsning mellan A201 och Queen Victoria Street hittar du The Blackfriar. Det är ett hus som inte liknar något annat i denna del av det moderna London. Huset har formen av ett strykjärn och påminner till viss del om Flatiron Building på Manhattan.

Puben ser väldig malplacerad ut, men detta har en förklaring i att under 1960 så ville de som bestämde röja upp i de gamla kvarterna runt Blackfriars. Även denna pub stod på listan av hus som skulle rivas. Men då klev poeten Sir John Betjeman in, och på grund av dennes kamp så blev huset omvandlat till ett k-märkt landmärke.

The Blackfriars byggdes 1875 på platsen där ett gammalt kloster tidigare hade stått. På tidigt 1900-tal så sköljde Art Nouveau vågen över världen och 1905 så fick arkitekten H. Fuller och artisten Henry Poole uppdraget att renovera puben med de fantastiska utsmyckningar vi ser idag. Väggarna är fylld med glada munkar som är i olika grader av berusning. Hela lokalen är en blandning mellan en vinkällare och en katedral med förgyllda väggar och tak.

Enklaste att ta sig till puben är att helt enkelt åka tunnebana till Blackfriers Station och sedan gå över gatan!

Ett dagstips är att besöka Tate Modern på förmiddagen, gå förbi The Blackfriars för lunch och en pint och sedan ta sig vidare till St. Pauls Cathedral!
På sommaren så kan man sitta ute i en ’Beer garden’, men man sitter då mitt i korsningen av en av de mest trafikerade vägarna i centrala London.

Puben ägs av barkedjan Nicholsons som har ett helt stall med unika och udda pubar i historiska byggnader. De är stolta över att äga och vidareförvalta dessa unika och k-märkta byggnader för kommande generationer.


The Blackfriar

Adress:
174 Queen Victoria St
London EC4V 4EG
Storbritannien

Telefon: +44 20 7236 5474

Boka bord: nicholsonspubs.co.uk

Öppetider:
måndag 09–23
tisdag 09–23
onsdag 09–23
torsdag 09–23
fredag 09–23
lördag 09–23
söndag 12–22:30