Ye Olde Mitre

Ye Olde Mitre är nästan omöjlig att hitta om du inte vet exakt vart du ska leta. Denna legendariska pub ligger på en innergård där endast en smal passage är vägen in. En liten blå skylt ovanför dörren och en oupplyst dekal på en stolpe vittnar om att här finns ett vattenhål som har anor ända sedan 1546!

Det är flera som saker som gör puben till ett måste att besöka om man är i London. St Etheldreda’s Church – också känt som Ely Kapell – är den äldsta katolska kyrkan i England, och det är också det enda som finns kvar av Ely Palace.

Ely Palace var ett palats byggt för Biskoparna av Ely. Stora odlingar med äppelträd, jordgubbsland och dammar som stäckte sig ned till Themsen. Ye Olde Mitre byggdes till arbetarna och personal på palatset av Drottning Elizabeth I.

Både palatset och den ursprungliga baren revs nån gång under tidigt 1700-tal. Dagens Mitre byggdes år 1772. Man byggde då baren kring en av de få stenpelarna som stod kvar efter palatset. Man bevarade då också ett körsbärsträd som stod på platsen.

Myten säger att Drottning Elizabeth I brukade använda just detta träd som en Majstång när de hade festligheter vid palatset.
Trädet finns kvar än idag, dock inglasat i själva puben!

I populärkulturen så kan man hitta puben i Guy Riches film ’Snatch’ från 2000. Det är här vi bekantar oss med Doug ’The Head’ för första gången. Det är möjligtvis en nickning till en historia om att Ye Olde Mitre ligger i Cambridgeshire, och hörde ända fram till sent 2000-tal till The Bishops of Ely. Här kunde kriminella göra brott i City of London, och sedan kila in på puben i lugn och ro för att den låg utanför både Metropolitan och Citys polisdistrikt.

Här äter du klassisk brittisk pubmat i en utomordentlig mysig miljö. Området kring baren kan bli lite trångt men det finns gott om plats i gränden där fat är uppställda som bord. Äter gör man med fördel en våning upp, men se upp, trappen är trång och brant!

Här hittar du ett rikt utbud av Real Ales och naturligtvis Fullers alla olika sorter!

Ye Olde Mitre

Adress: 1 Ely Pl
London EC1N 6SJ
Storbritannien

Telefon: +44 20 7405 4751

Boka bord: yeoldemitreholborn.co.uk

Öppetider:

måndag 11–23
tisdag 11–23
onsdag 11–23
torsdag 11–23
fredag 11–23
lördag STÄNGT
söndag STÄNGT

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*