Nu finns London Pride och ESB från Fuller’s åter i lager

Detta är en pressrelease från Arvid Nordquist Vin & Öl

Det har ekat tomt på hyllan där London Pride och ESB vanligen brukar stå. Orsaken bakom detta är en flaskbrist som drabbat det brittiska bryggeriet. Men efter en lång väntan finns nu ölet äntligen i Sverige igen och rullar sedan förra veckan ut till Systembolaget.

Flaskbristen har varit ett långvarigt problem hos Fuller’s, först gick bryggeriets buteljeringslina sönder och på grund av corona kunde reparatörerna inte resa till bryggeriet. Sedan bidrog corona till förseningar av de nya flaskorna. Bristen har drabbat alla marknader som bryggeriet verkar på men sedan ett par veckor tillbaka har produktionen äntligen rullat på hos Fuller’s. För den svenska marknaden innebär det att både London Pride och ESB åter finns på Systembolaget. Båda produkterna levereras nu med den nya flaskdesignen som bryggeriet arbetar med men de har även fått en uppdatering av etiketterna.

Fuller´s London Pride

Fuller’s London Pride (nr 1642, 17,90 kr) är Fuller’s ikon som knappt behöver en introduktion. Detta är en klassisk brittisk ale som lanserades redan på 1950-talet och ölen känns väl igen från Londons pubar. Ölet har en stor doft av aromatisk humle. Smaken är rik och fyllig med en maltig bas och aromatiska humletoner, balanserad beska och en lång eftersmak.

Fuller´s ESB

Fuller’s ESB (nr 11405, 20,90 kr) lanserades redan 1971, då bryggdes öl oftast i kategorierna ”ordinary”, bitter och ”special”. Fuller’s ”special” var den välkända London Pride så därför valde bryggeriet att addera ytterligare en stil; extra special bitter, bryggd med en högre alkoholstyrka. Sedan dess har ESB gått till att bli en erkänd ölstil världen över.

Ölet har en fruktig smak tillsammans med maltig toffee, rostat kaffe och nötter. Humlen bidrar med gräsiga, peppriga toner med antydan av citrusfrukter medan malten Crystal och Chocolate bidrar med kexiga toner. En mjuk, behaglig bitterhet ligger kvar i smaken.