Londons äldsta pubar

Ett av de bättre sätten att lära sig om Londons rika historia är att ta en pint på någon av de legendariska pubarna! Några av dessa har funnit i hundratals år och de har en del berättelser som är värda att ta del av.

Här har knogslagsmål hållits bland stolar och bord, de största skalderna har skrivit sina verk vid bardiskarna och vår tids största kändisar kan man hitta uppkrupna i hörn för att njuta av en stunds reflektion.

Vi kommer att presentera sex stycken pubar som ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Vi börjar med Ye Olde Mitre för att sedan ta med er några kvarter söderut till Ye Olde Cheshire Cheese, dessa två är de mest fantastiska och genuina pubarna som London kan stoltsera med.
Vi beger oss sedan till Covent Gardens Lamb & Flag som är ett måste att besöka när man är i detta turistförtätade område av staden.

Vi fortsätter till The Blackfriar som vittnar om hur det gamla London såg ut innan glas och stål dominerade stadsbilden.

Om du vågar dig en bit utanför centrala London så vill vi tipsa om The Dove i Hammersmith. En ökänd pub som många kändisar än idag besöker.

Och vi avslutar på The Red Lion, som ligger alldeles intill Piccadilly Circus. Här har glaskonstnärerna fått fritt utlopp för sin kreativitet, och det märks!

Så vi säger ’Tally-ho’ och välkommen till London!T

Ye Olde Mitre

Ye Olde Cheshire Cheese

Lamb & Flag

The Blackfriar

The Dove

The Red Lion