The Dalmore 21yo 2022 Edition

Den 19 maj släpps 36 flaskor av den extremt sällsynta och hårt allokerade The Dalmore 21 Year Old 2022 Edition Highland Single Malt, som har lagrats på utvalda sherryfat.

The Dalmore är det anrika och välkända whiskydestilleriet i de skotska Highlands. Många känner igen deras flaskor som pryds av den karaktäristiska kronhjorten. The Dalmore är en av Skottlands mest exklusiva whiskyproducenter och har verkligen profilerat sig som ett destiller i det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Deras whiskystil utmärks av fruktiga och komplexa toner och de är kända för sin traditionella slutlagring på olika exklusiva fat. The Dalmore 21 Year Old 2022 Edition Highland Single Malt är kronjuvelen i deras Principal Collection. Den här typen av whisky kommer inte ofta till Sverige.

Destilleriet har även blivit berömt för att ha en riktig legendar som Master Blender. I nästan 50 år har den ansedda Richard Paterson varit den kreativa hjärnan bakom varumärket och produkterna. Med 21 Year Old Highland Single Malt visar han verkligen upp sitt konstnärskap som Master Blender. Den elegant raffinerade och legendariska husstilen av single malt har i det här fallet först lagrats på amerikanska bourbonfat. Därefter har whiskyn fått mogna i något så unikt som 30 år gamla sherryfat, som tidigare har huserat Gonzalez Byass Matusalem oloroso.

Resultatet är en alldeles extraordinär och oerhört nyansrik whiskyupplevelse. Doften är komplex och bjuder på både mjuka vanilj- och honungstoner från bourbonfaten medan sherryfaten bidrar med inslag av fruktig citrus, ljusrostade kaffebönor och kanderade mandlar. Smaken är djup och nyanserad med toner av mogen apelsin, rostade valnötter, färsk marsipan, koladränkt choklad och sötlakrits. Eftersmaken är mycket lång och fylld av fruktiga toner som persika, päron, vitt te och blodapelsin.

The Dalmore 21yo 2022 Edition

Art.nr: 11318
Pris 5999 kr
Alk.halt: 43,8% vol
Volym: 700 ml