Vatten på burk ska lyfta fram whiskyns smaker.

Ett nytt vatten på burk har nu lanserats och det riktar sig direkt till whiskynjutare.

Det är företaget Larkfire som har buteljerat ”vilt” vatten från ön Lewis i de Yttre Hebriderna. De påstår att deras produkt är unik på det sättet att de är de enda som har buteljerat vatten på burk för att blandas med whisky.

Larkfire Water är ett alternativ till annat buteljerat vatten som innehar mycket mineraler.

De spinner vidare på Tonic-trenden som pågår just nu. Det vill säga att Gin & Tonic drickare numer är mer och mer uppmärksamma på vilken Tonic de använder.

Delägaren James McIntosh sade i en intervju att: ”En hel del beställer in en dram med Single Malt Whisky i en bar för £20-£30 för att sedan hälla i kranvatten som är fullt med klorin – vilket är helt galet.”

Berggrunden på ön Lewis är skapad av världens äldsta sten, nämligen Lewisian Gnejs. Gnejs är metamorf och icke-löslig vilket gör grundvattnet rent, mjukt och mycket lågt i mineralinnehåll.

Larkfire kommer att finns tillgängligt i butiker runt om i UK under September månad. Vattnet kommer att kosta ungefär 50 kr för ett 4-pack med 150 ml burkar.

Idén till denna produkt kommer från resultatet de båda forskarna Björn Karlsson och Ran Friedman vid Linnéuniversitetet i Kalmar presenterade under 2017.