Ardbeg BizarreBQ släpps imorgon!

Imorgon släpps Ardbegs BBQ inspirerade Ardbeg BizarreBQ på Systembolaget!

Ardbeg BizarreBQ är en whisky som har lagrats i en kombination av dubbelkolade ekfat, Pedro Ximénez sherryfat och Ardbegs unika BBQ-fat som har kolats extra hårt, alá Alligator – om du minns den buteljeringen, över en gammeldags utomhusgrill, sägs det…

Whiskyn är skapad av Ardbegs Director of Whisky Creation, Dr Bill Lumsden, och det sägs denna Ardbeg fångar och komplettera smakerna av grillning. Det unika smakkonceptet för denna Ardbeg har skapats tillsammans med av grillningsgurun Christian Stevenson (även känd som DJ BBQ), vilket resulterar i en Ardbeg som ger en köttigare och rökig smäll.

Drivna av en delad besatthet av rök och dess rika smakmöjligheter har Dr Bill Lumsden och Christian Stevenson varit på en mission att skapa en ny single malt som kompletterar både whisky-tillverkning och grillning. Denna nya whisky markerar också nästa fas av destilleriets resa för att upptäcka nya sätt att uppleva och njuta av rökiga smaker.

Dr Bill Lumsden kommenterade denna lansering så här: ”Ardbeg BizarreBQ är verkligen en galen idé, men med DJ BBQ:s hjälp kunde jag skapa något helt otroligt. Puffar av kol och sot blandas med rökigt trä och aromatiska örter och kryddor. Den omisskännliga doften av brasa och grillkol lägger sig kvar i bakgrunden. Djup, värmande rök följer i flamgrillad biff, chiliodling, läder och nejlika. Om det finns en Ardbeg du vill ha vid din grill, är det denna.”

Ardbeg BizarreBQ

Pris: 899:-
Artikelnummer: 41395
Lanseras 2/6 2023 kl: 10:00
Alkoholhalt: 50,9%
Volym: 700ml