Ny Malter Magasin buteljering: Mackmyra 16 år!

Malter Magasin kan nu stolt presentera den sjunde buteljeringen med vårt namn på! I samarbete med Mackmyra kan vi nu erbjuda en smått unik svensk whisky – en 16 årig Mackmyra Single Cask som spenderat hela sitt liv i en first fill bourbon barrel!

I förra numret av magasinet kunde du följa med på den första delen av resan där vår chefredaktör Henric Madsen och Mackmyras Lii Johnson gav sig ut bland faten i gruvan på jakt efter guld!

Receptet är Mackmyra Elegant och fatet fylldes den 2 juli 2007 – sedan dess har fatet lagrats under hela sin livstid i Bodåsgruva. Om vi går vidare med denna buteljering så är detta en av de äldsta Mackmyra som någonsin buteljerats! Således en unik del av svensk whisky historia!

Doft och smak

Färg: ljus halm 
Doft: I doften så finns absolut Mackmyras DNA intakt men det är en åldrad sådan. Här finns en snygg ekprofil som ligger inbäddad i en doft av marshmallows, vanilj och en svag pepprighet. Här finns också en fruktighet med nyanser av äpplen och päron. En riktigt stilig sommarwhisky!
Smak: I smaken finns en len vanljsötma som bärs fram en tydlig fatkaraktär. Även här finns en svag pepprighet men en än mer tydlig fruktighet – äpplena gör sig påminda igen.
Finish: Finishen är medellång med en söt ekton som dröjer sig kvar.

Mackmyra 16 år first fill bourbon barrel!

Fatet fylldes 2007-07-02
Buteljeras Augusti/September 2023
Single Cask
Fatnummer: 10288
Alkoholhalt: ca 46,3%
Ca 360 flaskor
Volym: 500 ml
Pris: ca 950 – 1150:-*
Lanseras: Juli/Augusti 2023
* Priset beror på antal flaskor samt alkoholhalt. Dessa faktorer vet vi inte förens fatet är buteljerat.

Läs mer och anmäl ditt intresse här