Beinn An Tuirc – Gin från Kintyre släpps idag!

Beinn an Tuirc Distillers ligger på Kintyrehalvön ca 21 km från Campbeltown. Destilleriet drivs av Niall och hans fru Emma Macalister Hall. De båda brinner verkligen för sitt livsverk och att skapa jobb lokalt.

Destilleriet ligger fantastiskt vackert på Torrisdale Castle Estate som ägs av Niall, och han är 4:e generationen Hall som äger det.

I mitten av år 2016 började de att bygga destilleriet och skaffa alla tillstånd. De har en tysk kopparpanna tillverkad av Müller Brenneranlagen. Kopparpannan är på 230 l och är döpt till Big Don. 

Namnet Beinn an Tuirc kommer från den högsta toppen på berget Kintyre och den är belägen 447 m över havet. Destilleriet ligger i dalen på sidan av berget. 

Kintyre Botanical Gin Special for Sweden

Batch namn: Anna
Antal Flaskor: 528
Volym: 50cl
Pris: 396:-
Beställ här!

Mer om Kintyre Botanical Gin

Botanical Gin är en small batch gin som handbuteljeras I små batcher. Varje batchnamn och flasknummer skrivs för hand på varje baketikett.

Tolv botaniska produkter används i Kintyre Gin för att uppnå kännetecken för denna väldigt smakfulla och välbalanserade gin. 10 av dessa används vanligen inom ginframställning medan 2 är unika för dem. Dessa 2 är isländsk mossa och fårsorra, detta då de växer i överflöd på Torrisdale Castle Estate där destilleriet är beläget. Isländsk mossa är en lav och en indikator på ren luft som man är välsignade med på Kintyre.

Läs mer om det unika receptet HÄR

Sustainable Distillery

Beinn An Tuirc jobbar hårt med hållbar tillverkning och strävar efter att påverka miljön så lite som möjligt. De bidrar också till områdets utveckling genom att skapa arbetstillfällen och återplantering av träd.