Björn Lönnberg blir ny VD för Agitator Whiskymakare

Den 1 september tillträder Björn Lönnberg tjänsten som vd för Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare. Björns främsta uppgift blir att förbereda och genomföra lanseringen av Agitators whisky, först på den svenska marknaden och därefter internationellt.

Björns bakgrund gör honom som klippt och skuren för den här uppgiften. Han tar med sig massor av relevant branscherfarenhet och är dessutom en person som sprider entusiasm till människor omkring sig. Jag ser väldigt mycket fram mot att få jobba tillsammans med Björn, säger Nordic Whisky Capitals vd Håkan Jarskog.

Björn Lönnberg har 25 års erfarenhet från den nordiska vin- och spritbranschen, varav 15 år på olika positioner inom den nordiska branschjätten Altia. De senaste 12 åren har Björn i företagsledande befattningar utvecklat ett antal bolag och verksamheter. Han har bland annat varit vd för Altias svenska dotterbolag Bibendum och medlem av Altias koncernledningsgrupp.

Inom Altia har Björn arbetat med att utveckla och sälja företagets egna varumärken i Norden och Baltikum. Detta är naturligtvis en erfarenhet som är extremt värdefull för Agitator och en profil som få svenska vd:ar i den här branschen har. Av stor vikt för Agitator är också fyra år som vd för Moestue Grape Selections, eftersom det jobbet gav viktig erfarenhet av att leda ett företag av Agitators storlek.

Jag ser verkligen fram mot min tjänst hos Agitator. Det är ett nydanande och spännande destilleri och företag som vågar utmana det traditionella utan att göra avkall på kvalitet. Att få vara med på den här resan så här tidigt är extra roligt, då jag får delta i arbetet med att forma vår lansering både på den svenska och internationella marknaden, säger Björn Lönnberg.

Nordic Whisky Capitals vd Håkan Jarskog har fram till nu, på deltid, fungerat som vd även för Agitator. Han kommer i framtiden, som vd för Agitators moderbolag, ge Björn bästa möjliga förutsättning och stöd för att uppnå bästa möjliga resultat.

Läs mer om Agitator Whiskymakare här

Vidare till Agitators Whiskymakares webbsida