Blackadder tog hem fyra titlar i Malt Maniacs Awards 2020

Sedan 1997 har Malt Maniacs (ett internationellt kollektiv av whiskyentusiaster) åtnjutit och diskuterat whisky med likasinnade whiskyälskare från hela världen. Sedan 2003 har de organiserat sin egen årliga “amatör” whiskytävling – The Malt Maniacs Awards.

Även om de är försiktigt att hylla sig själva så har deras blygsamma lilla initiativ genom åren har utvecklats till en av de ledande och mest oberoende whiskytävlingarna i världen.

100% blind och 100% oberoende

Tävlingen är 100% blind och 100% oberoende. En ickemedlem i Malt Maniacs köper in flaskorna och ser sedan till att miniatyrer skickas över hela världen till alla medlemmar. De i sin tur provar och skickar in sitt resultat som sedan sammanställs och vinnaren presenteras.

Blackadder den stora vinnaren 2020

I årets tävling så stod den oberoende buteljerare Blackadder ut lite extra – deras Isle of Jura 30YO1988/2019 (50.2%, Blackadder, Raw Cask, Statement 32, 208 Bts) tog hem vinsten i tre olika kategorier: Bästa premium whisky Skottland, Bästa Premium whisky totalt och Bästa Natural Cask.

The English Whisky Company

Blackadder tog även hem vinsten i Bästa Peated Whisky Europa med sin
The English 8YO 2009/2018 (63.4%, Blackadder, Raw Cask, Heavily Peated, 61 PPM, C#34, 239 Bts.)

Blackadder – unika bland buteljerare

Whisky som är buteljerad av destillerierna själva är oftast en blandning av flera olika fat. För att säkerhetsställa alla flaskor ser likadana ut så använder många kylfiltrering och färgjustering med sockerkulör innan de tappas på flaska.

Blackadder kylfiltrerar eller färgar aldrig sin whisky – de anser att whisky skall buteljeras helt opåverkad så att deras kunder ska få en så naturlig whisky som möjligt.

De buteljerar enbart Single Casks whisky d.v.s att alla släpp från Blackadder är från enskilda fat och varje fat är unikt. Då enbart grovfiltrering sker innan buteljering så kan whiskyn upplevas grumlig eller disig om den blir kall eller om vatten tillsätts. Detta är inte en defekt utan istället ett bevis på kvalitet! I deras ‘Raw Cask’ serie så kan även en del sediment och kolrester från fatet finnas i flaskan – detta är ytterligare ett bevis på att det är den kompletta fatupplevelse du får i flaskform!

I Sverige hittar du Blackadders whisky hos Clydesdale

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*