Brugal släpper den första i en ny serie: Colección Visionaria

Första utgåvan i denna serie, Colección Visionaria Edición 01 – Cacao, har skapats med hjälp av en förstklassig och helt ny teknik för aromatisk fatrostning, utvecklad av Brugals Maestra Ronera Jassil Villanueva Quintana.

Skapad genom passionen hos fem generationer Maestros Roneros och över 135 års romexpertis, avslöjar det dominikanska ultra-premium romvarumärket Brugal idag den första limiterade utgåvan av ”sipping-rum”. Colección Visionaria har utvecklats genom en helt ny teknik för aromatisk fatrostning av Brugals familjemedlem och femte generationens Maestra Ronera, Jassil Villanueva Quintana.

100% dominikansk

Brugals rom är 100% dominikansk, och denna samling är inget undantag. Rommästarna har noggrant valt ut de finaste naturliga ingredienserna från deras älskade hemland, Dominikanska Republiken, för att skapa den mest autentiska ultra-premiumromen framtagen för att avnjutas. Till denna första utgåva av Colección Visionaria valde Brugal en av öns mest älskade skatter, kakaobönan, och smaksatte faten genom denna nya teknik för rostning med sina sammetslena, distinkta och fruktiga aromer. Precis som familjemedlemmen Brugal 1888 (Systembolaget artnr 590) är samtliga flaskor manuellt förseglade med vax och har en lagringstid på minst 8 år, på både amerikansk och europeisk ek.

Jassil Villanueva Quintanas

Känd för sin utforskande och nyskapande anda begav sig Brugal ut på en ny underbar resa med Colección Visionaria och bjöd in oss att uppleva en ny vision – en serie rom helt inspirerade av deras hemland. Colección Visionaria 01 – Cacao, påminner om Rommästaren Jassil Villanueva Quintanas uppväxt och arv.

”Ett av mina mest älskade barndomsminnen är att vandra runt bland kakaoträden kring mitt familjehem. Jag minns de frodiga och gröna kakaofälten, den bittersöta doften av kakaobladen och de rika dofterna av rostade bönor”, säger Jassil Villanueva Quintana. ”Det är den här minnet jag ville återskapa med den första utgåvan av Colección Visionaria.”

Maestros Roneros från den femte generationen, under ledning av Villanueva Quintana, har skapat en enastående kollektion som förkroppsligar Brugals vision med över 135 års erfarenhet av ek och fatlagringsexpertis. Varje Maestro Ronero har spelat en central roll i att föra Brugals arv och passion för romtillverkning vidare. Villanueva Quintana, i likhet med sina föregångare, har dedikerat sig åt att skapa exceptionella romstilar och introducerar nu en ny stil av rom med hjälp av Brugals innovativa teknik för fatrostning, vilken används för att skapa Colección Visionaria.

Unik för Brugal är rostningsprocessen som inleds med noga utvalda jungfruliga europeiska ekfat. Varje tunna bränns varsamt med handplockade dominikanska kakaobönor för att smaksätta dem med naturliga och aromatiska toner. Efter att kakaobönorna avlägsnats tillsätts romen i de rostade tunnorna, där vätskan absorberar dofterna från bränningsprocessen och åldras sedan under den dominikanska solen till perfektion. Denna innovativa teknik tillför en djup och komplex dimension till vätskan utan att kakaobönorna någonsin kommer i direkt kontakt med romen. Resultatet är en rik, elegant och välbalanserad sipping-rom utan tillsatt socker eller tillsatser.

Edición 01, Cacao

Colección Visionaria Edición 01 – Cacao är en djup och strålande bärnstensfärgad rom som erbjuder en dekadent och förförisk kombination av dofter, inklusive varm choklad, rostat ekfat, kryddor och citrus. Dessa toner balanseras perfekt av mjuka noter av vanilj. I gommen framträder smaker av vanilj med subtila antydningar av karamell, som ger vika för mörk chokladrikedom och torkad frukt med en hint av rostade nötter. Ett mjukt, långvarigt avslut av rostade ektoner klingar kvar efter att den rika sötman har försvunnit. Edición 01, Cacao njuts bäst långsamt, antingen rent eller med is.

Varje batch av denna exklusiva buteljering är ett verkligt samlarobjekt, handgjort med omsorg och presenterat i vackra flaskor insvepta i marinblått nät, en förfinad version av Brugals ikoniska skyddsnät. Varje flaska är noggrant förseglad och personligen signerad av Jassil Villanueva Quintana själv, och batch-numret visas också på etiketten.

Colección Visionaria Edición 01 – Cacao

Artikelnummer: 41486
Alkoholhalt: 45%
Pris: 999:-
Volym: 70 cl
Lanseringsdatum: 17/11 23