Det kom ett brev om svensk blended malt whisky!

Då och då så kommer det leveranser med smakprover med nya och spännande produkter – och idag var precis en sådan dag men innehållet var det mest spännande på länge: Bländande Svensk Blended Malt Whisky

Spirit of Hven och Smögen Whisky har arbetat tillsammans och skapat Sveriges första(?) Blended Malt Whisky. Notera att detta inte är en Blended whisky – då skulle den ha haft grainwhisky i sig också. Denna är skapad bara med single malt från de bägge destillerierna.

Förr så kallade man denna typ av whisky Vatted Malt – men tiderna och reglerna ändras och det som SWA har beslutat är det korrekta namnet att kalla ihopblandade Single Malts för är Blended så är det det som Henric och Pär har kallat sin kreation också.

Även om just denna produkt är Svensk så är ju whiskyindustrin som helhet internationell och det blir ju lättast för alla om man använder ett enhetligt språk.

Sådana här projekt är ju otroligt kul att se. Här har två skarpa whiskyskapare gått samman och resultatet är något som vi inte, vad jag vet, har sett tidigare. Bra jobbat!

Jag har tyvärr inte hunnit smaka på denna whisky ännu – men doften avslöjar en söt och kraftfull rökare med mycket kropp.

Detta ska bli intressant att prova!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*