Dubbla alkoholbefriade drycker från Oddbird

Sedan början av september finns det två alkoholbefriade nyheter från Oddbird på Systembolaget. I det ordinarie sortimentet lanserades Oddbird Organic Blanc de Blanc på slim can. Ett perfekt format för små sällskap. I beställningssortimentet samt i ölstudion i Göteborg lanserades Oddbird Tanager IPA, en fruktig och mycket smakrik IPA.

Oddbird Organic Blanc de Blancs är ett mousserande vin gjort på 100 % chardonnay med ekologiska druvor från den franska regionen Lanquedoc-Roussillon. Smaken är frisk och fruktig med gröna äpplen, honung, lime samt en viss örtighet. Drycken serveras bäst kyld som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Precis som för Oddbird Blanc de Blancs flaska så har de bästa druvorna med hög fruktkoncentration valts ut. Vinets avalkoholisering sker sedan mycket varsam för att behålla så mycket aromatik från ursprungsvinet som möjligt. Oddbird Organic Blanc de Blancs kommer i en klimatsmart förpackning i form av en slim can med mindre socker för alla som önskar en mer hälsosam vardag och fest.

– Vi vill göra det så lätt som möjligt att välja bort alkoholen vid alla tänkbara tillfällen vilket gör vår nya slim can extra viktig, säger Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird. Eftersom vårt mål är att skapa en ny dryckeskultur behöver vi utmana konventionella tankesätt i en ännu traditionell kategori. En retur-bar slim can har i snitt 3 gånger lägre C02 utsläpp per liter i jämförelse med en traditionell glasflaska. Detta är ett viktigt steg för oss till att inte bara skapa produkter som är socialt hållbara men också miljömässigt hållbara.

Samtidigt lanseras även Oddbird Tanager IPA, en välhumlad alkoholbefriad Hazy IPA. Smaken är humlearomatisk med tydlig beska, inslag av ananas, rosmarin, aprikos och grapefrukt. Lansering på Ölstudion i Göteborg men finns tillgänglig för beställning i hela landet.

Oddbird Organic Blanc de Blancs, nr 19041, 28 kr + pant
Oddbird Tanager IPA, nr 81202, 29 kr + pant

Om Oddbird

Oddbird grundades 2013 av Moa Gürbüzer, efter att hon arbetat i 20 år som socionom och familjeterapeut med fokus på alkoholrelaterade problem. Hennes vision var att förändra samhällets alkoholnormer och att frågan ’Vill du ha vinet med eller utan alkohol?” skulle bli lika vanlig som ”Vill du ha kaffet med eller utan mjölk?” Idag har Oddbird vuxit till Sveriges största producent av alkoholbefriade kvalitetsviner från de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien. Vinerna är lagrade traditionsenligt i upp till 12 månader och sedan varsamt befriade från alkohol med en patenterad metod som bevarar vinets ursprungliga karaktär.