The Sexton Irish Single Malt Whiskey – Ett whiskeyhantverk i modern tappning

I höst lanseras The Sexton Single Malt Irish Whiskey i Sverige. Whiskeyn är en hommage till hantverket med inspiration av den anrika traditionen av whiskeytillverkning på Irlands nordkust och medvetet lagrad i sherryfat i fyra års tid för att uppnå ett smakdjup. Oväntat för en ung single malt erbjuder The Sexton på en perfekt balans mellan smakrik, torkad frukt och subtila eknoter, med en slät finish.

Den irländska singelmalten visas i en iögonfallande, sexkantig svart flaska. Termen ’Sexton’ härrör från det medeltida latinska ordet – sacristanus – den ärade sista personen som bevittnade en kropp innan begravning. The Sexton Single Malt Irish Whiskey uppmanar till att göra val varje dag som leder till en livshistoria värd att berätta.

The Sexton skapades ur en blandning mellan historiska irländska whiskeytillverkningstraditioner och moderna mognadsexperiment. Vid rodret har Master Blender Alex Thomas, en av världens få kvinnliga whiskeyblandare, lagt över 13 år på att finslipa sitt hantverk. Längs vägen fick hennes fascination för mognadsfasen av whiskeytillverkningsprocessen henne att skaffa de perfekta Sherryfaten för att skapa The Sexton. – ”Det är spännande att introducera The Sexton Single Malt Irish Whiskey i Sverige under en tid då den irländska whiskeykategorin upplever rekordstor tillväxt, förklarar Master Blender Alex Thomas.

The Sexton är tillverkad genom den klassiska irländska single malt-tekniken, med bara tre ingredienser; mältat korn, jäst och vatten från Irland. –”Det som gör oss speciella är vår mognadsprocess. Vi lagrar avsiktligt vår whiskey i fyra års tid i noggrant utvalda fat för att skapa en fräsch single malt i ny stil som är djärv i personligheten men med en perfekt balans och slät finish”, tillägger Thomas.

The Sexton är tillverkad av 100% mältat korn som är trippeldestillerat i kopparpannor, en process som är avgörande för att producera en extremt mjuk single malt som sedan lagras på Oloroso sherryfat. Whiskeyn lagras avskilt i fyra år, vilket resulterar i en mjuk, lätt och fruktig anda som är både djup och minnesvärd. -”Genom att göra saker annorlunda vill vi fira dem som också går sin egen väg, blir ihågkomna och sätter spår i världen”, avslutar Thomas. 

The Sexton Single Malt Irish Whiskey

Artikelnummer: 53536
Volym: 700 ml
Förslutning: Naturkork
Alkoholhalt:  40 %

Doft: Marsipan, aromer av nötter och mörk choklad 
Smak: Mjuk och ren maltsmak följt av en komplexitet av kryddor, nötter och oljig sötma
Avslutning: En mild träfinish med subtil sötma som sakta avtar

Drinktips!

The Holy Grail

  • 50 ml The Sexton Single Malt
  • Toppa med sodavatten
  • 2 streck Angostura bitter

Garnera med en twist av citroskal.