Ekologiska Melleruds Utmärkta Pilsner i ny skepnad

Melleruds Utmärkta Pilsner

Melleruds Utmärkta Pilsner har anor från småskaligt hantverk och bottnar i svensk pilsnertradition från början av 1900-talet. Det är en god, okomplicerad och ekologisk pilsner som passar utmärkt till mat. Som komplement till den klassiskt bruna flaskan kommer nu Melleruds Utmärkta Pilsner att finnas som 44 cl-burk i Systembolagets fasta sortiment från den 1 december.

Hos Melleruds Pilsner tror man på att hålla det äkta. Med siktet inställt på ett sekel i taget lutar man sig tillbaka och öppnar en kall pilsner när snabba trender flyger förbi. Man lägger stor vikt vid bra råvaror av hög kvalitet och att Melleruds Pilsner är 100% ekologisk och bryggd enligt gammal pilsnertradition känns självklart.

För att fler ska kunna njuta av Melleruds Utmärkta Pilsner gör man den tillgänglig vid fler tillfällen och lanserar en burk på 44 cl. Burken är ett mellanting mellan de klassiska 33 cl- och 50 cl-formaten och syns vanligtvis mer frekvent utanför Sveriges gränser. Designen bjuder på stilren elegans som känns jordnära och pryds likt originalflaskan av ett fotografi taget vid sekelskiftet från tågstationen i Mellerud.

Melleruds Utmärkta Pilsner

Säljstart: 1 december i Systembolagets fasta sortiment
Tillverkad i: Sverige
Art nr: Nr 12120
Alkoholhalt: 4,5 %
Pris: 17:90 kr
Jfr.pris: 40:68 kr/l
Råvaror: Kornmalt och humle.

Doft: Maltig doft med inslag av ljust bröd, honung, aprikos och örter.
Smakbeskrivning: Maltig smak med inslag av knäckebröd, honung och citrusskal.

Passar till: Serveras vid 10–12°C som sällskapsdryck och fungerar till en bredd av mat – extra bra till typiskt svenska smaker.

Melleruds historia

Melleruds Bryggeri slog upp portarna i den lilla orten Mellerud redan 1904 och försåg svenskarna med öl i klassisk tysk pilsnerstil i över 50 år innan bryggeriet lades ner. Inspirerad av bryggeriets historia väckte Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson liv i Melleruds för några år sedan och erbjuder en harmonisk pilsner bryggd på ekologisk kornmalt och klassiska humlesorter.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*