Fatstark och rökig 8yo Kilkerran släpps på Torsdag!

På torsdagens webbsläpp kommer det en hel del från Campbeltown – bland annat denna fatstarka och hårt rökta Kilkerran!

Denna whisky släpps batchvis och de har nu kommit fram till Batch 8. Kilkerran kokas som bekant på Glengyle Distillery i Campbeltown och ägs av familjen Mitchells som ju också äger Springbank och Cadenhead´s.

Vi gjorde en intervju tidigare med Frank McHardy, Frank var en av eldsjälarna som drev på projektet att renovera och starta Glengyle Distillery på nytt. I intervjun, som du kan läsa i sin helhet här, så säger Frank att det han är mest stolt över i sin karriär är att han fick förtroendet av Mr Wright att renovera The Glengyle Distillery.

– Glengyle Distillery hade tidigare ägts av familjen Mitchells men blivit sålt för fem-sex generationer sedan. År 2000 så fick de möjligheten att köpa tillbaka marken som det gamla destilleriet stod på och de tvekade inte en sekund, berättar Frank.

Frank och Hedley Wright var ute och gick i Campbeltown när de passerade de gamla nedgångna husen som en gång hade varit Glengyle Distillery.

– Hedley påpekade att det var ju en sorgsen historia att dessa byggnader bara fick stå och förfalla, berättar Frank. Sen frågade han mig om jag trodde att det skulle gå att renovera upp dem till ett fungerade destillerier igen. Självklart sade jag, det handlar bara om tid och pengar, men först måste man ju köpa marken. Hadley tittade då på mig med ett flin och sade: Vi äger redan marken och du har härmed fått uppdraget att återställa The Glengyle Distillery. Det var en av de bättre promenaderna jag har någonsin har tagit, skrattar Frank.

Att starta ett tredje destilleri i Cambeltown var ju naturligtvis en stor sak för hela staden för det gjorde att de nu fick titulera sig som en egen region.

– Jag jobbade med att återuppliva Glengyle i fyra år mellan 2000 och 2004. Vi designade destilleriet, köpte in material. Och för att sluta cirkel på något sätt så köpte vi de pannor som hade kokat sprit på Ben Wyis av Invergordon, min gamla arbetsgivare, skrattar Frank nöjt.

Kilkerran Heavily Peated Batch 8

Batch 8 är lagrad på 100% Bourbonfat
Säljstart 2023-08-24
Artikelnummer 41429
Pris 759 kronor