The Dalmore Vintage 2003 släpps på torsdag

Den 24 augusti webblanseras den exklusiva The Dalmore Vintage 2003 på Systembolagets hemsida. Whiskyn är ett resultat av ett otroligt hantverkförfarande från The Dalmores Masterblender, som med stor omsorg valt ut de fat som whiskyn har lagrats på i olika omgångar.

Den exklusiva och bärnstensfärgade drycken har en intensiv doft med lena toner av Manuka-honung, mörk toffé och mogna vaniljstänger. I den kryddiga och välbalanserade smaken möts man sedan av varm honung, lönnssirap och mörka frukter.

I november varje år ger sig The Dalmores Master blender ut till destilleriets anrika sandstenslager för att noggrant utforska de mognande faten. Där, i den svala miljön genomgår faten en ingående utvärdering och endast ett exklusivt urval, utmärkt av sina tydliga karaktärsdrag, väljs noggrant ut från varje årgång. Den mogna essensen från dessa utvalda fat förenas sedan med skicklighet för att skapa en harmonisk årgång. Målet är att skapa en enastående whisky som avslöjar det specifika årets essentiella karaktär. Årets blend, 2003, har först lagrats i amerikanska ekfat som tidigare innehållit bourbon. Därefter har den lagrats i fat som innehållit Rivesaltes-sötvin, Matusalem och Amoroso-sherry och sedan har den utvecklats klart ytterligare en omgång i små bourbonfat.

Med ett ytterst noggrant hantverksförfarande, väljs de allra bästa faten ut från specifika år. Dessa utvalda fat utgör en begränsad utgåva av single malt som intar sin välförtjänta plats i The Vintage Collection. För 2003 resulterar detta hantverk i en naturlig djup färg och intensiva dofter med lena toner av Manuka-honung, mörk toffé och mogna vaniljstänger. Stoltheten i hantverket märks på tungan i kryddiga och oerhört välbalanserade smaker. Här möts man av varm honung, lönnsirap och mörka frukter. Som om inte detta vore nog charmar den enastående avslutningen med toner av mogen honung, gammaldags engelsk apelsinmarmelad och söta kryddor. 

The Dalmore Vintage 2003

Artikelnummer: 4147101
Pris: 3 990 kr
Alkoholhalt: 46,9 % vol.
Volym: 700 ml
Webblansering 24/8
Antal till Sverige: 45 flaskor