Glen Moray Chardonnay Cask – ny look, samma goda whisky

Glen Moray Chardonnay Cask är en av Sveriges mest sålda maltwhiskies. Nu byter den skepnad, men innehållet är detsamma: en len, nyanserad och fruktig whisky med fin fatkaraktär till ett rimligt pris.

I Sverige är maltwhisky ett stort segment och bland de mest sålda hos Systembolaget ligger Glen Moray Chardonnay Cask. Du kommer att känna igen uttrycket och givetvis innehållet, en whisky som passar utmärkt att servera precis som den är, men som också gör sig utmärkt i drinkar.

Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish hittar du i de flesta av Systembolagets butiker
Nr 83106 · Flaska · 700 ml · 40 % · Pris: 299 kr

10 drinkar med whisky med Matgeek

Glen Moray Chardonnay Cask ingår i en hel range av whisky som lagrats på olika fat. Förutom Chardonnay Cask som ligger i Fasta sortimentet hittar du de övriga i Systembolagets Beställningssortiment.

Glen Moray, beläget i Elgin, hjärtat av Speyside startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky av högsta kvalitet som man lagrade olika typer av fat. Speyside som ligger beläget i nordöstra delen av Skottland, de skotska högländerna. Regionen har ett mycket fördelaktigt klimat för tillverkning av kvalitetswhisky och i området finns det många destillerier.

1999 lanserade Glen Moray sina första wood finish-serier – Chardonnay och Chenin Blanc, något som sedan blivit ett signum för destilleriet.