Glen Moray Peated tog hem guld – dubbelt upp!

Glen Moray Peated Single Malt har vunnit GULD i de prestigefyllda tävlingarna, San Francisco World Spirits Competition samt New York International Spirits Competition!

I NYISC så består jurypanelen av minst fyra professionella domare som poängsätter spriten. I kategorien Single Malts så fick Glen Moray Peated en guldmedalj, 94 poäng, och omdömet “I love it”! Båda tävlingarna genomfördes tidigare i somras.

Glen Moray Peated Single Malt hittar du på Systembolagets hyllor med varunr: 446-01 | pris: 299 kr | 700 ml | alk.halt på 40% VOL.

Vill du lära dig er om Glen Moray Distillery kan du läsa om det här

Glen Moray Peated Single Malt har legat på Bourbonfat i ungefär 7 år och för att få upp rökigheten så använder man rökmalt. På näsan hittar man en delikat rökighet tillsammans med vanilj och lite läder. Smaken är rökig, lite lätt kryddighet med citrus och mjuka vaniljtoner. Slutet är långt med kryddiga fattoner och en elegant rökighet.

Lite beroende på årstid så avnjuter du bäst Glen Moray Peated “neat” med några droppar vatten, “on the rocks” på en isbit eller som en riktigt kvalitativ cocktailingrediens i t ex en “Rhubarb Whisky Sour”. Möjligheterna är nästintill oändliga.

Glen Moray som är beläget i Elgin, hjärtat av Speyside, startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky av högsta kvalitet som man lagrade på olika typer av fat. Speyside som ligger beläget i nordöstra delen av Skottland, de skotska högländerna. Regionen har ett mycket fördelaktigt klimat för tillverkning av kvalitetswhisky och i området finns det många destillerier.

1999 lanserade man sina första wood finish series – Chardonnay och Chenin Blanc, något som sedan blivit ett signum för destilleriet.