Glen Scotia 21yo kommer den 3 februari

Glen Scotia 21yo kommer den 3 februari till Sverige och Systembolaget! Den är först lagrad på ex-bourbon fat för att sedan ha fått en finish på Olorosofat. 120 buteljer släpps kl: 10:00.

Det är inte första gången Glen Scotia släpper en 21 åring. De som har varit med ett tag minns säkert att tidigare så kom Glen Scotia med, låt oss säga, annorlunda etiketter. De pryddes av Highland Cattle i olika konstellationer och färger. Och deras 21 yo från 2014 var absolut inget undantag.

De gamla ägarna hade fokus på annat

När familjen Bulloch ägde destilleriet så låg dessvärre inte deras fokus på Campbeltown utan på att sälja så mycket som möjligt av blenden High Commissioner. 2014 sålde familjen hela Loch Lomond Group till investmentbolaget Exponent för rapporterade 210 miljoner pund.

Exponent satsade rejält på att renovera både Loch Lomond Distillery såväl som Glen Scotia och de ändrade även hur man såg på själva whiskyn. Fokus lades på Single Malt whisky och både Glen Scotia och Loch Lomond fick vind i seglen och hyllas numer som en framgångssaga.

Här nedan kan du se hur både destilleriet och samt buteljeringarna har fått ett rejält lyft till det bättre.

Jämför Glen Scotia då och nu

Satsningarna gav ringar på vattnet och det var inte bara whiskyfans som uppmärksammade arbetet – det gjorde även andra investerare. 2019 så sålde Exponent hela företaget till det Hong-Kong baserade Hillhouse Capital Group för drygt 400 miljoner pund.

Hillhouse har i sin tur fortsatt med utvecklingen och förädlingen av företaget och idag är Loch Lomond Group en av de kanske starkast lysande stjärnorna på den Skotska whisky himlen.

Glen Scotia 21yo – bron mellan 18yo och 25yo

Denna nya 21 åring har först lagrats i en kombination av refill bourbon barrels och refill American oak hogsheads för att sedan fått en sex månaders finish i first-fill Oloroso fat.

Det är tänkt att denna buteljering ska fylla hålet mellan Glen Scotia 18yo och deras tokhyllade 25 åring som 2021 vann ‘Best in Class’ vid San Francisco World Spirits Competition av 3 800 bidrag.

Glen Scotia 21yo 2022

Lanseras 3/2 kl 10:00
Abv: 46%
Pris: 2882:-
Artikel nr 41145
Endast 120 flaskor till Sverige.