Glenfarclas släpper koffert med whisky!

I helgen släppte J. & G. Grant nyheten att de lanserar ett unikt koncept: The Glenfarclas Family Cask Trunk, som tros vara den mest exklusiva samlingen någonsin släppt av ett destilleri. Denna whiskykoffert innehåller alla årgångar från 1954 till 2003. 

George Grant, försäljningsdirektör och sjätte generationen av familjen Grant sa,

”Det här är en möjlighet att köpa en hel samling årgångar i en komplett uppsättning. Det är den första och sista chansen att köpa detta, eftersom några av de årgångar som finns i kofferten är från de sista faten i respektive år. Vi är stolta över att kunna genomföra det här ambitiösa projektet, vilket bara kunde förverkligas på grund av min farfars framsynthet när det gällde att lägga fack så långt tillbaka som på 1950-talet.”

Den unika samlingen är inrymd i en skräddarsydd koffert, som liknar en modern tolkning av en traditionell amerika koffert. Inuti sitter femtio enskilda 200 ml flaskor av Glenfarclas Single Malt Scotch Whiskey, en från varje år från 1954 till 2003.

Läs mer om Glenfarclas och George S Grant här

För att komplettera den extraordinära uppsättningen innehåller kofferten också följande skräddarsydda element: 4 tumblers, 4 doftglas och en vattenkanna, alla tillverkade från den finaste kristallen av den kända skotska glasstillverkaren Glencairn Crystal; 4 glasunderlägg; 3 handtryckta och bundna läderböcker – en som innehåller destilleriets historia, en annan med George Grants smakprovningar för varje årgång och den tredje med utrymme för köparen att skriva egna smaknoter och en kopia av destilleriets äldsta kända målning. Originalen, som går tillbaka till 1791, hänger nu i Glenfarclas Private Dining Room.

60 av dessa extraordinära uppsättningar är tillgängliga för ett rekommenderat pris på £ 100.000 exklusive lokala skatter och avgifter.

Nästa utgåva av traditionella Family Casks kommer att finnas tillgänglig våren 2019.