Macallan Edition no 5

The Macallan lanserar nu den femte buteljeringen i deras serie: Editions. Denna gång har de samarbetet med Pantone för att skapa en unik färg till dess förpackning. Macallan förklarar att Edition no 5 är en hyllning till whiskyns naturliga färg och dessa mångfald och komplexiteten.

Whiskyn har lagrats uteslutande på amerikanska ekfat som, enligt Macallan, har trollat fram ”söta toner av karamell och färsk frukt med en hel del ek-krydda”.

De tidigare utgåvorna i Edition-serien har alla fokuserat på unika smakinriktningar. Edition No.1 hyllade företagets användande av ekfat. Edition No.2 var ett samarbete med bröderna Roca som driver restaurangen El Celler de can Roca. Edition No.3 hade fokus på aromer och var ett samarbete med den välkända parfymskaparen Roja Dove och Edition No.4 hyllade arkitekturen av Macallans nya destilleri .

Färginstitutet Pantone skapade som sagt den unika kulören som används till etikett och kartong på Edition No.5. Enligt Pantone så är det en ”komplex blandning av rött och blått”

The Macallan Edition No. 5 är utan åldersangivelse och är buteljerad vid 48,5%.