Glenmorangie – A Taste of Winter

Årets begränsade utgåva av Glenmorangie kapslar in känslan av vintermys. Resultatet, som kallas ‘’A Tale of Winter’’, är en utsökt 13-årig Single Malt Scotch som för tankarna till varma stickade tröjor i ett snöigt vinterlandskap.

Glenmorangies direktör för Whiskey Creation, Dr. Bill Lumsden, satt en vinterdag insnöad i sitt hem och började drömma sig bort. Han ville förmedla en whisky som kapslar in en känsla av att svepa in sig i en stickad tröja framför brasan, samtidigt som snön faller ner utanför – med andra ord, känslan av mys. Glenmorangies ‘’A Tale of Winter’’ tar fram vinterkänslorna i sin sprakande, fruktiga smak som har inspirerat en serie av vintriga drinkar som är lätta att göra hemma.

Glenmorangie Tale of Winter är inte kylfiltrerad och har en alkoholprocent på 46%, en färg av amber och en doft som är nyfiken och något vass med en klassisk Marsala toppnot. Dofter av apelsinkola blandas med parfymerade toner av lavendel, honung och söta rosor. Med lite vatten avslöjas karamelliserad frukt, sandelträ, paranöt och kåda. Detta kulminerar i en saftig och lätt pepprig smakupplevelse som leder till en explosion av söt nötsmak, kakaopulver, röd paprika, paranöt och söt malt. Finishen är söt med demerara/rörsocker och har en lång, kryddig eftersmak av kryddnejlika, ingefära och kanel.

Den begränsade utgåvan lanseras den 28 januari 2022. 

Glenmorangie ‘’A Taste of Winter’’

Alkoholhalt: 46 %
Systembolaget artikelnummer: 41076
Pris: 879 SEK
Tillgänglig: 18 februari, 2022 som beställningsvara på Systembolaget.