Glenmorangie Spìos

Den 6 April lanseras Glenmorangies nya kreation ‘Spios’ på Systembolaget.

‘Spios’ är den nionde buteljeringen i serien de kallar ‘Private Editions’. De tidigare släppta versionerna i denna serie är Sonnalta PX 2009, Finealta 2011Artein 2012, Ealanta 2013, Companta 2014, Tusail 2015, Milsean 2016, Bacalta 2017 och så alltså Spios 2018

Det smått unika med ‘Spios’ är att det är en single malt whisky som lagrats uteslutande på amerikanska rågwhisky fat.

I pressreleasen som gick ut till alla bloggare och whiskymagasin så gick följande att läsa från Dr Bill Lumsden:

– Jag har alltid älskat den kryddiga karaktären i American Rye Whisky, och därför tänkte jag att kombinationen med vår mjukare single malt whisky skulle  kompletteras av nyanserna från använda rågwhiskyfat perfekt. Resultatet är Glenmorangie Spìos, en fullvärdig och smakfull single malt whisky som för tankarna till rågwhiskyns guldålder. Jag hoppas att konnässörer och samlare kommer uppskatta och njuta av vår nya, innovativa specialutgåva – en typisk Glenmorangie single malt som är mycket annorlunda jämfört med våra tidigare utgåvor, säger Dr Bill Lumsden.

Glenmorangie/Spoil Concept skickade oss ett varuprov av denna i Januari, och det var ett imponerade presskit som kom i posten. En snygg låda med en 10 cl miniatyr, Glenmorangieglas och ett USB-minne med bilder och ytterligare information.

Då lagret på andra Glenmorangie buteljeringar just nu är lågt i Malter Magasins whiskyhylla så valde vi att jämföra denna’ Spios’ mot en av de bättre Rågwhisky som finns tillgängliga, nämligen Rittenhouse Rye 100 Proof!

Glenmorangie Spios är en NAS (No Age Statement) whisky som ligger på 46%. När den släpps kommer den at kosta 919 SEK. Det är en begränsad upplaga men historiskt sett så har dessa Private Editions funnits tillgängliga några månader på Systembolagets hyllor.

Vad tyckte vi? Det kan du läsa om en stund här: Recensioner

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*