Highland Park spänner musklerna – släpper en 54 årig whisky!

Idag släppte Highland Park nyheten att de nu lanserar deras äldsta whiskyn någonsin – Highland Park 54 yo.

2008 så valde Gordon Motion, Highland Parks Master Whisky Maker, ut fyra refill butts och sex refill hogsheads som då var 40 år gamla. Whiskyn i dessa fat var redan exceptionell med sina åldrade noter. Men han hade en plan med denna whisky som sträckte sig förbi de 40 år som vätska redan var.

Han flyttade whiskyn från dessa tio refill fat till first-fill sherryfat som han visste hade den rätta kvaliteten och kalibern som behövdes för att ge whiskyn ytterligare en dimension. Nu efter 14 år har Gordon valt att buteljera 225 buteljer av denna whisky från 1968.

Siffran är 225 är inte vald av en slump – den representerar en flaska från varje år som Highland Park har producerat whisky.

Highland Park 54yo är buteljerad vid 46,9% och säljs exklusivt hos Berry Bros & Rudd och The Whisky Shop från och med den 23 februari 2023. Priset per flaska är £39,000 – cirka 490,000:-

Whiskyn kommer i en gedigen och handbyggd presentationsbox av skotsk ek som ska representera de magiska klipporna vid Yesnaby på Orkney. Förutom whiskyn ingår även en inbjudan till en ’once-in-a-lifetime’ upplevelse på Orkney.