Jura 12 Years Old Sherry Cask Whisky – Unik lansering för den svenska marknaden

Jura Whisky lanserar en unik single malt whisky, specifikt framtagen för den svenska marknaden – Jura 12 Years Old Sherry Cask Whisky. Whiskyn är lagrad på både gamla amerikanska bourbon-ekfat och gamla Oloroso-sherryfat från Jerez i Spanien. Det 12 åriga slutresultatet är en rik, fruktig och livlig whisky som symboliserar hjärtat och själen från ön Jura och dess passionerade invånare.

I whiskyns hemland Skottland, ligger den avlägsna och makalöst vackra ön Jura där invånarnas passion för whisky inte undgår någon. Det välrenommerade destilleriet grundades 1810 och har i generationer varit öns absolut största stolthet. Med endast 212 invånare, en väg och en mysig pub utstrålar ön en känsla av samhörighet och passion. Detta genom destilleriet som sysselsätter över 80 % av öborna. De är kända för sitt exceptionella hantverk och sitt stora engagemang för kvalitetswhisky sedan destilleriet grundades på 1800-talet. Idag kan Jura stoltsera med att deras single malt whisky är den mest sålda i hela Storbritannien.

Jura 12 Years Old Sherry Cask Whisky symboliserar hjärtat och själen på ön och är ännu ett exempel på kunskapen och passionen från destilleriets masterblenders. Whiskyn har legat på gamla amerikanska bourbonfat av vit ek. Detta för att ge spriten sin unika karaktär och mjukhet. Sedan har whiskyn fått mogna i noga utvalda, finaste Oloroso-sherryfat från Jerez i Spanien. Även slutlagringen gjordes i dessa fat innan whiskyn slutligen buteljerades. Dessa två lagringssätt bidrar med två helt unika egenskaper och resulterar i en rik, fruktig och levande whisky av exceptionell karaktär i en symfoni av smaker.

Den djupa bärnstensfärgade nyansen är lockade och doften bjuder på toner av honung, vanilj, kola, choklad och mandel. På tungan avslöjar Jura 12 Years Old Sherry Cask Whisky hela sin karaktär och charmar med söta, mogna plommon, sherryblötlagda russin, fikon, mango, apelsinzest från Sevilla och en subtil antydan av kaffe. Whiskyn har en tydlig sherry cask karaktär och ett långt mjukt avslut. Serveras i rumstemperatur som avec eller till choklad-, kola-, vanilj- och gräddbaserade efterrätter.

Jura 12 yo Sherry Cask Whisky

Nr 75701 | 449 kr | 43,5 % vol. | 700 ml | Fast sortiment från och med 1 juni