Ny bok från Ingvar Rönde: Världens Whisky!

När Ingvar Rönde inte jobbar med sin årsbok Malt Whisky Yearbook så passar han på att även skriva andra böcker om whisky. Världens Whisky är ett ambitöst bokprojekt där han rör sig ifrån Skottland och berättar om whisky från världens alla hörn!

Varför blev ett totalförbud för alkohol språngbrädan för skotsk whisky i USA? Hur kunde en tv-serie skapa problem för japanska whiskytillverkare? Varför är Indien världens största whiskyproducent? Är det ok att använda fårbajs för att röka whiskyn? Kommer kinesisk whisky att dominera världen framöver? Och går det ens att tillverka en whisky vid Döda havet 432 meter under havsytan?

Svaren på de här frågorna, och många fler, får du i Världens whisky.

För några decennier sedan kunde de whiskyproducerande länderna räknas på ena handens fingrar. Inte nu längre. Världens populäraste sprit tillverkas idag i nästan hundra länder och det säljs fler än 5 miljarder flaskor om året. Följ med på en resa som berättar historien om hur whiskyn erövrade världen. Om länderna och destillerierna som leder utvecklingen men också hur olika vi njuter av whisky beroende på var vi bor.

Efter 25 böcker om whisky väljer Ingvar Rönde nu att lägga ett globalt perspektiv på drycken han älskar.

Världens Whisky

Författare: Ingvar Rönde
Titel: Världens Whisky
Pris: 243:- hos Bokus
Typ: Bok
Kategori: Böcker/Mat & Dryck
Lagerstatus: Släpps den 26 september 2023
EAN: 9789180378970
ISBN: 9180378970
Språk: Svenska
Bandtyp: Inbunden
Omfång: 232 sidor
Utgåva: 1
Titel: Världens Whisky
Förlag: Tukan Förlag