Sparris, smörvinägrett och bresaola

Vit sparris hanteras något annorlunda än den gröna och denna rätt är en perfekt aptitretare.

• 1 knippe vit asparges
• lite havssalt
• 4 matskedar smör
• 1 msk citronsaft
• 1 msk sherryvinäger

Ansa sparrisen och skär bort ca 1 tum av ändarna med en vass kniv.
Skala sparrisen hela vägen från botten 2/3 upp med en grönsaksskalare men försiktigt, så den inte bryts.
Häll ungefär 2 cm vatten och koka upp det i en stekpanna.
Salta.
Lägg sedan i sparrisen och koka ca 5 minuter tills den är mjuk.
Under tiden smälter du smör i en liten kastrull på medelvärme. Häll över det smälta smöret i en skål och vispa i citronsaft och sherryvinägern.
Lägg försiktigt över sparrisen på en tallrik och ringla över smörvinägrett. Servera med några skivor bresaola.

Fritz Russian River Chardonnay

Så typiskt traditionell kaliforniskt Chardonnay från Clayton Fritz och vinmakaren Brad Longton hos Fritz Underground Winery AVA Russian Valley i Sonoma. Fritz Russian River Chardonnay är ett fräscht och livligt vin, aningen lite syrlig citron som matchar smör och citronvinägretten. Den ljusa lätta syrligheten ger en rik silkeslen konsistens med subtila smaker av flinta, en käck söt smörighet av crème brûlée och toner av citronswiss och apelsinskal blandas med gula, mogna äpplen, nektarin, pigga kryddor och möjligtvis ett stänk av en vaniljböna eller två. Mjuka dofter av rostad ek. Medelstor kropp och fyllig syra ger en mycket läskande Chardonnay som har en fin lång finish.

Systembolags nr: 6649
349 kr

1 Trackback / Pingback

  1. Sparris - en omöjlig kombo med vin? - Malter Magasin

Kommentarerna är stängda.